GÜNDEM

15 TEMMUZ MESAJLARI...

15 TEMMUZ MESAJLARI...

15 TEMMUZ MESAJLARI...
15-07-2018 19:02
Google News

“Darbecilere geçit verilmedi”

Batman Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, 15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

Aksoy, yazılı mesajında “15 Temmuz 2016 tarihinde hain FETÖ/PDY’nce milli irademize ve ülkemizin birlik ve beraberliğine karşı, hain darbe girişiminde bulunuldu. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla aziz milletimiz canları pahasına meydanlara akın ederek bu hain darbe girişimine sivil direnişle karşı koyarak en güzel cevabı vermiştir. Aziz Milletimiz, meydanlarda Çanakkale ruhuyla günlerce Demokrasi Nöbeti tutarak, darbecilere geçit vermemiştir. 15 Temmuz 2016 gecesi yaşanılanlar karşısında birlik ve beraberliğimizi bütün dünya bir kez daha görmüş oldu” dedi.

***********************

“Destan yazdık”

BATSO (Batman Ticaret ve Sanayi Odası) Başkanı Abdülkadir Demir, 15 Temmuz darbe girişiminin 2. yıldönümü nedeniyle açıklama yaptı.

Demir, yazılı açıklamasında “15 Temmuz’da halkımız hain darbecilere karşı canı ve malı pahasına destan yazdı. Bunu unutmamız mümkün değildir. 15 Temmuz hain darbe ve işgal gecesinde, Anadolu insanı melekleri imrendiren bir kıyam ile sabaha kadar canla başla mücadele ederken, dünyanın tüm mazlum milletlerinin yüreği bu necip millet ile atmış, gözyaşı ile yoğrulmuş dualar, vatanın her bir mabedinden yükselen salâlar mazlum milletimizi sarıp sarmalamıştır. Milletimizin şeref ve istiklali için cennete kanatlanan başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle ve şükranla yâd ediyoruz” dedi.

******************************

“15 Temmuz, demokrasi dersidir”

MÜSİAD Batman Başkanı Suad Özdemir, 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin yıldönümü nedeniyle yazılı açıklama yaptı.

Vali Deniz, yazılı mesajında “Darbelerin ve seçilmiş hükümetleri devirmeye yönelik her türlü girişimin, ülkeye ne denli büyük zararlar verdiğini, uzun yıllar boyunca kapanmayan yaralara sebep olduğunu en iyi bilen, en acı şekilde tecrübe eden ülkelerden biri Türkiye’dir.

Milletimizin 15 Temmuz gecesi azmiyle, inancıyla, kanıyla kazandığı demokrasi zaferi,  yalnızca ülkemizde değil, tüm dünyada demokrasinin yaşaması için bir teminattır. Tüm ülkelerin bu zafere sahip çıkması, hiçbir inanca ve ideolojiye sığmayan bu kumpasa karşı tavır alması ve lanetlemesi gerekmektedir” dedi.

******************************

“Batı medeniyetine büyük darbe indirildi”

Asrın İşadamları Derneği ASRİAD, 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle basın açıklaması yaptı.

Şube Başkanı Nihat İpekyüz “2002’de Ak Parti iktidar olduğunda ülke sosyal, siyasal ve ekonomik olarak bir enkazı andırmaktaydı. Ak Parti iktidarının halkımızı birçok alanda refaha ulaştırması, Türkiye’yi sözü dinlenen ve önemsenen bir ülke haline getirmesi dünya egemenlerini rahatsız etti. Bu sebeple Ak Parti iktidarının sona ermesi için çeşitli girişimler periyodik olarak sahneye konuldu. Halkımızın sağduyusu ve Ak Parti hükümetinin dik duruşu ile akamete uğrayan girişimlerden sonra bu kez 251 insanımızın şahadeti ve binlercesinin yaralanması ile neticelenen 15 Temmuz hain darbe girişimi sahnelendi. Genciyle yaşlısıyla, fakiriyle zenginiyle, lideriyle halkıyla tüm ülke, emperyalizmin bu din istismarcısı taşeronuna ve İslam ülkelerine demokrasiyi, insan haklarını ve zenginliği layık görmeyen ikiyüzlü batı medeniyetine büyük bir darbe indirmiştir” dedi. (İdris Ekinci)

 

******************************

“Milletimiz, kendi öz değerlerine döndü”

AK Parti Batman Merkez ilçe Başkanı Yusuf Bülbül, 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin yıldönümü nedeniyle yazılı açıklama yaptı.

Bülbül, açıklamasında “Hiçbir zaman bağımsızlığından taviz vermemiş aziz milletimiz 15 Temmuz gecesi demokrasiye ve Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a sahip çıkarak, darbecilere direnerek yeni bir dirilişin kapısını aralamıştır. Cumhuriyet tarihimiz boyunca darbelerle, hükümet krizleriyle, terörle ve vesayet odaklarının türlü oyunlarıyla kabuğuna sıkıştırılan ülkemiz 15 Temmuz’da büyük bir milli birlik ve beraberlik örneği göstererek kendi öz değerlerine yeniden dönmüştür” dedi.

***************************

“15 Temmuz, milattır”

Ak Parti İl Başkan Vekili Cemalettin Gözkeser, 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle yazılı açıklama yaptı.

Gözkeser, açıklamasında “15 Temmuz, Türkiye ve İslam âlemi için bir milattır. Halkımız, cesur bir liderin peşinde yürüyerek dünya darbeler tarihini tersyüz etti, halk iradesine darbe yapmak isteyen din istismarcılarını ve emperyalist ülkeleri akamete uğrattı. 15 Temmuz ruhunun devam etmekte ve ilelebet yaşayacaktır. Özgür bir şekilde hayatımızı devam etmemiz için canı pahasına toprağa düşen yiğit şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi.

***************************

“15 Temmuz, dirilişin haberidir”

Eğitim Bir Sen Batman Şube Başkanı Mehmet Ergin, 15 Temmuz darbe girişiminin 2. yıldönümü nedeniyle açıklama yaptı.

Ergin, yazılı açıklamasında “Haince planlanmış kanlı kakışmaya karşı milletimiz inancını imkân, vatanını namusu için miğfer ve özgürlüğünü vazgeçilmez meşale olarak görmüş, destansı direnişiyle darbecileri yerle yeksan etmiş, ülkemiz topyekûn dirilişe geçmiştir.

15 Temmuz, kanlı bir darbe girişimiyle başlayan işgal denemesidir. Milletimiz, derin basireti ve hikmetiyle tehlikeyi anında görmüş, vatanın söz konusu olduğu bir durumda yaşamayı bile teferruat bilerek uçak ve helikopterlerle havadan bombalanan, zırhlı araçlarla, tanklarla tutulmuş sokaklara çıkmış, bendini yıkıp taşan sel gibi caddelere, alanlara akmış, adeta tek bir yumruk olup işgalci darbecilerin tepesine inmiştir” dedi.

 

******************

“OHAL bir an önce kaldırılmalı”

İHD, 15 Temmuz Darbe Girişiminin yıldönümü nedeniyle yazılı açıklama yaptı

Yapılan açıklamada “Evet, ülkemizde bir askeri darbe girişimi olmuştur, demokrasinin inkârı ve temel hak ve özgürlüklerin tamamen ayaklar altına alınması anlamına gelen tüm darbe ve darbe girişimlerine amasız, fakatsız ve ancaksız karşıyız.  Evet, son darbe girişiminde bulunanlar Türkiye halklarına karşı bir insanlık suçu işlemişlerdir. Evet, darbeciler hakkında Anayasa ve yasalar çerçevesinde ne gerekiyorsa tüm hukuki işlemler yapılmalı, hukukun üstünlüğüne özen gösterilerek adil biçimde yargılanmalı ve suçlu bulunanlar cezalandırılmalıdırlar. Ancak, darbe girişimi dolayısıyla ilan edilen OHAL’in biran evvel kaldırılarak hak ve özgürlüklerin genişletileceği düzenlemelerin hayata geçirilmesi için adım atılmalıdır” denildi.

********************************

“Minnetle anıyoruz”

Hak-İş ve Hizmet-İş Sendikası Batman İl Başkanı Bünyamin Söğüt, 15 Temmuz darbe girişiminin 2. yıldönümü nedeniyle yazılı açıklama yaptı.

Söğüt, açıklamasında “Türkiye Cumhuriyeti iki yıl önce, 15 Temmuz akşamında alçakça bir darbe girişimine maruz kaldı. Halkımız, Cumhurbaşkanımız, Parlamentomuz, Hükümetimiz, siyasi partilerimiz, sendikamız, sivil toplum kuruluşları ve toplumumuzun tüm kesimleri 15 Temmuz 2016 gecesi demokrasimize sahip çıktı. Darbe girişimine karşı kahramanca mücadele verirken yaşamını yitiren şehitlerimizi bir kez daha saygı ve minnetle anıyoruz” dedi  

 

**********************************

“Milletimiz, inancını hiç kaybetmedi”

İyi Parti Kurucu İl Başkanı Kısmet Çelik, 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle açıklama yaptı.

Çelik, yazılı açıklamasında “Batman’da o gece alanlara ilk çıkanlardan biri ben ve ailemdi. Türkiye’deki tüm kesimlerin 15 Temmuz darbe girişiminden önemli dersler çıkarması gerekir. Darbeyi yapan dış güçler odaklı teröristlerin vatandaşa kurşun sıkarken, bomba atarken insanların siyasi görüşüne, memleketine, mezhebine, meşrebine, inancına bakmadığını, vatandaşın da hangi siyasi görüşten olursa olsun yekvücut FETÖ’cü hainlerin karşısında dimdik durdu. Milletimiz demokrasiye olan inancını hiçbir zaman kaybetmedi. Bundan böyle de her zaman onun koruyucusu olacaktır” dedi.

*************************

Has Oda’da 15 Temmuz anması…

Batman Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Gençlik Merkezindeki Has Odada, 15 Temmuz Etkinliği düzenlendi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Halil Eren, Gençlik Merkezi Müdürleri Musab Baran ve Osman Veysel Özdaş’ın da katıldığı anma etkinliğinde, Kur’an-ı Kerim tilaveti okunduktan sonra, hatim duası edildi. Fotoğraf sergisi ve sinevizyon gösteriminin yapıldığı etkinlikte konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Halil Eren “Hiçbir güç bizi birbirimizden ayıramaz. Ülkemiz 15 Temmuz gecesi, tarihi tekrar yazdı. Yeni nesil gençlerimiz artık her şeyin farkındadırlar” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
2 Mayıs 2024 e-gazete