YAŞAM

150 bin TL'lik faizsiz kredi! Başvurular bugün başlıyor

Son dakika haberi... Yeni evlenecek gençler için beklenen gün geldi. Faizsiz evlilik kredisi başvuruları bugün itibariyle başlıyor. 150 bin TL tutarında faizsiz kredi 48 ay vade, 2 yıl geri ödemesiz imkanı sunuyor. İşte başvurulara ilişkin şartlar...

150 bin TL'lik faizsiz kredi! Başvurular bugün başlıyor
15-02-2024 11:22
15-02-2024 11:24
BATMAN
Google News

Son dakika haberi... 150 bin liralık evlilik kredisi başvuruları için beklenen gün geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın evlilik hayali kuran gençlere müjdesini verdiği Aile ve Gençlik Fonu üzerinden verilecek evlilik kredisinin başvuruları bugün başlıyor.

48 AY VADELİ, 2 YIL GERİ ÖDEMESİZ 150 BİN LİRALIK KREDİ

Yeni evlenecek gençlere verilecek 48 ay vadeli, faizsiz 150 bin lira tutarında 2 yıl geri ödemesiz kredi imkânı, pilot il olarak 6 Şubat depremlerinden etkilenen şehirlerde başlayacak.

NEREDEN BAŞVURU YAPILABİLİR?

Başvurular, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın internet sitesi aile.gov.tr adresinden veya e-Devlet üzerinden yapılabilecek. Gençler bu destekle aynı zamanda kendi projelerini de hayata geçirebilecek. Evlilik kredisine başvuracak gençlerin yaşlarının 18-29 olması ve 30 yaşından gün almamış olması gerekiyor.

İŞTE EVLİLİK KREDİSİ İÇİN ŞARTLAR

Gençlerin resmi nikahtan en az 2 ay, en fazla 6 ay önce başvuru yapmaları gerekiyor. Aile ve Gençlik Fonundan ilk etapta Adıyaman, Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri ile Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'daki gençler yararlanabilecek. Ayrıca başvuracak genç çiftlerin gelir toplamının brüt 2 asgari ücreti aşmaması gerekiyor. İlerleyen süreçte programı tüm gençleri kapsayacak şekilde bütün Türkiye'de yaygınlaştırılacak.

AİLELER İÇİN EĞİTİM VERİLİYOR

Evlilik eğitimini 2013'ten bu yana sürdüren Bakanlık, evlilik çağına gelmiş ve aile kurmak amacıyla bir araya gelen çiftlerin evlilik hayatına hazırlanmalarını sağlamak amacıyla Evlilik Öncesi Eğitim Programını hayata geçiriyor. Aile ve Gençlik Fonu'ndan yararlanmak isteyen gençlerin de bu eğitime katılması gerekiyor.


HABER: Haber Merkezi

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete