EĞİTİM

186 OKULDA SINAV YAPILACAK

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 6 Haziran 2021 Pazar Günü yapılacak olan merkezi sınav öncesi Batman’da LGS Bölge Sınav Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı.

186 OKULDA SINAV YAPILACAK
04-06-2021 10:36
BATMAN
Google News

 

TOPLANTIYA KURUL ÜYELERİ KATILDI

Toplantıya, Kurul Başkanı ve Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Kurul Üyeleri İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç ve İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay İsa Çakmak katıldı. Yapılan toplantıda merkezi sınavla öğrenci alacak Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin Anadolu Teknik Programları ve özel program ve proje uygulayan ortaöğretim kurumlarına öğrenci seçmek amacıyla yapılacak merkezi sınavın sorunsuz olarak İl Merkezi, ilçe ve köylerde bulunan ortaokullarda sorunsuz olarak gerçekleştirilmesi için alınan tedbirler, sınav görevlendirmeleri, öğrencilerin sağlığı ve güvenliği için alınacak hijyen ve koronavirüs önlemleri görüşüldü.

OKUL BAHÇELERİNDE KALABALIĞA İZİN VERİLMEYECEK

Öğrencilerin sınav motivasyonunun sağlıklı bir şekilde sağlanması için okul bahçelerine öğrenciler ve öğretmenler dışında kimsenin alınmaması, salgın tedbirleri kapsamında okul önünde velilerin kalabalık oluşturmasına izin verilmemesi, sınav giriş ve çıkışlarında sosyal mesafeye dikkat edilecek çalışmaların yapılması ve sınav esnasında öğrencilerin sınav motivasyonunun sağlanması amacıyla okul çevresinde olabilecek gürültü kirliliğine izin verilmemesi kararlaştırıldı.

TOPLAM 186 OKULDA SINAV YAPILACAK

Batman il merkezinde 58 okulda, merkeze bağlı 17 köy okulunda, Beşiri’de 22 okulda, Gercüş’te 16 okulda, Hasankeyf’te 3 okulda, Kozluk’ta 42 okulda ve Sason’da 28 okulda olmak üzere toplam 186 okulda sınav yapılacağı öğrenildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete