GÜNDEM

2 BARODAN ORTAK AÇIKLAMA

Batman Barosu ve Siirt Barosu Beşiri ilçesi Kurukavak Köyü’nde intihara teşebbüs etme olayı ile ilgili ortak basın açıklaması yaptı.

2 BARODAN ORTAK AÇIKLAMA
17-07-2020 20:54
Google News

 

2 Barodan yapılan açıklamada, "Mağdur 2002 doğumlu  İ.E isimli şahsın şüpheli M.O isimli şahıs tarafından cinsel saldırıya uğraması olayına ilişkin Siirt Cumhuriyet Başsavcılığınca nitelikli cinsel saldırı suçundan soruşturma başlatıldığı, yürütülen soruşturma kapsamında alınan mağdur beyanı ve dosya kapsamına giren Adli Tıp Raporu üzerine şüpheli M.O isimli şahsın 16/07/2020 tarihi saat 14:00 sıralarında alınan gözaltı kararına istinaden mevcutlu olarak 17/07/2020 tarihinde Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı’nda hazır edildiği, alınan ifadesine müteakip tutuklama istemi ile Siirt Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilmiştir.

17/07/2020 tarihinde Siirt Sulh Ceza Hakimliği tarafından sorgulaması yapılan M.O isimli şüpheli, adli kontrol altına alınarak yurt dışına çıkışının yasaklanmasına karar verilmiş ve serbest bırakılmıştır.
Mağdur İ.E’nin Batman ili Beşiri ilçesi Kurukavak Köyü’nde intihara teşebbüs etmesi olayı ile ilgili olarak Batman Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma yürütülmekte, mağdur İ.E’nin tedavi işlemleri Batman ilinde devam etmekte ve süreç yakından takip edilmektedir.

Bu nedenle Batman ve Siirt Cumhuriyet Başsavcılıklarınca yürütülen her iki soruşturma olayın öğrenildiği andan itibaren büyük bir titizlikle Siirt Barosu ve Batman Barosu tarafından takip edilmiştir. Bundan sonra da yürütülen soruşturmalarla ilgili olarak gereken tüm hukuki desteğin Batman ve Siirt Barosu tarafından verileceğini ve olayın takipçisi olunacağını kamuoyuna saygıyla bildiririz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete