GÜNDEM

2 BİN KİŞİLİK ÇADIR KENTTE SONA GELİNDİ

2 BİN KİŞİLİK ÇADIR KENTTE SONA GELİNDİ

2 BİN KİŞİLİK ÇADIR KENTTE SONA GELİNDİ
31-08-2014 16:41
Google News

Belediye Eş Başkanları Sabri Özdemir ve Gülistan Akel, IŞİD’in saldırıları karşısında Şengal’den kaçarak Batman’a sığınan Ezidi’ler için yapımına başlanan çadır kentin birkaç gün içinde tamamlanacağını açıkladı.

Aynı zamanda bir Ezidi köyü de olan Batman merkeze bağlı Qorix (Uğurca) Köyü’nde yapımı devam eden çadır kentin 2 bin kişilik kapasiteye sahip olduğu belirtildi.

EZİDİ’LERİ ZİYARET ETTİ

Ezidi’lerin geçici olarak barındığı Ahmet Kaya, Musa Anter ve Mehmet Sincar halk evlerinde incelemelerde bulunan Eşbaşkanlar Özdemir ve Akel, Uğurca’da yapılan çadır kentin birkaç gün içinde tamamlanacağını belirtti. İş adamlarına ve duyarlı vatandaşlara yardım çağrısı yapan Eş Başkanlar Özdemir ve Akel “Belediye meclis üyeleri ile birlikte BASKİ, Fen İşleri, Elektrik Atölyesi ve İmar hizmet birimlerinin, su şebekesi, kanalizasyon, elektrik ve çevre düzenlemesi çalışmalarında sona gelindi. Batman’da şua anda 2 bin 400 Ezidi bulunuyor. Fakat önümüzdeki süreçte bu sayı artacak. Belediyenin tek başına bunun maddi ve manevi yükünü kaldırması güç olacak. Batman’da yaşayan her kurum, kuruluş ve şahsiyet bu koordinasyona destek vermesini bekliyoruz” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?