GÜNDEM

20 STK, HAYVANLAR İÇİN ORTAKLAŞTI

Batman’da 20 Sivil Toplum Kuruluşu (STK), Onlar Bize Emanet, 1 Kap Yemek, 1 Kap Su kampanyasında ortaklaştı.

20 STK, HAYVANLAR İÇİN ORTAKLAŞTI
20-01-2019 18:38
Google News

 

BATIRAMAN VE KIRADAĞI’NIN EN UÇ NOKTALARINA ULAŞTILAR
Veysi Mercimekçi öncülüğündeki Bir Kalp Bin Umut Platformu’nun girişimleri ile başlatılan Onlar Bize Emanet, 1 Kap Yemek, 1 Kap Su kampanyası ile kentin kırsal noktalarına yabani hayvanlar için yiyecek bırakıldı. Atatürk Parkı’nda bir araya gelen STK temsilci ve üyeleri, araç konvoyları ile Batıraman ve Kıradağı Kırsalına gitti. Recep Kavuş ve Hasan Argünağa yönetimindeki Batman Çevre Gönüllüleri Derneği’nin de destek verdiği kampanyada katılımcılar, kar tutan kırsal bölgelere yabani hayvanlar ve kuşlar için yiyecek bıraktı.


MİNİK OĞLU İLE BİRLİKTE ÇEVRECİ POZLAR VERDİ
Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Recep Kavuş, etkinliğe minik oğlu Hasan Ali ile birlikte katıldı. Minik Çevreci Hasan Ali de babası gibi doğaya yabani hayvanlar için yiyecek bıraktı.


KARTOPU OYNADILAR
Batıraman’ın üst kesimlerine ulaşıp yiyecek bırakan katılımcılar, kartopu oynayarak etkinliği renklendirdi. Bir Kalp Bin Umut Platformu Temsilcisi Veysi Mercimekçi “Havaların giderek soğuduğu Batman’da, doğadaki yabani hayvanların yiyecek bulmada yaşadığı sıkıntıyı toplumda fark ettirmek, bu alanda farkındalık oluşturmak için bu kampanyayı yürüttük. Çuvallar dolusu ekmek ve yemleri, kuşlar ve yabani hayvanlar için doğaya bıraktık. Etkinliğe, beklediğimizden daha yoğun ilgi gösterilmesi, mutluluğumuzu arttırdı” dedi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?