GÜNDEM

200 BİN TL’LİK PROTOKOLE İMZA

“Halkın yaşam alanlarında olmayı hedefleyen bir Belediyeyiz”

200 BİN TL’LİK PROTOKOLE İMZA
29-08-2018 19:45
Google News

Batman Belediyesi, Batman Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, Batman STEM ile Kalkınıyor projesi işbirliği protokolü, Batman Belediyesi Meclis Salonunda imzalandı.

AKSOY VE KURTARAN İMZA ATTI

Batman Belediyesi, Kısa adı STEM olan Science (Fen), Technology (Teknoloji ), Engineering (Mühendislik) ve Mathematics (Matematik) projesi için Batman Valiliği ve Mili Eğitim Müdürlüğü ile protokol imzaladı. İmza törenine Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran ve basın mensupları katıldı.

12 MERKEZDE KODLAMA ATÖLYELERİ KURULACAK

Protokol kapsamında 3 lise, 3 ortaokul ve 2 ilkokul, 3 bilgi evi ile Ahmet Güneştekin Kültür ve Sanat Merkezinde STEM, Robotik ve kodlama atölyeleri kurulacak.

“HALKIN YAŞAM ALANLARINDA YER ALAN BİR BELEDİYEYİZ”

Başkan Vekili Aksoy, “STEM-Robotik ve Kodlama eğitim merkezleri sayesinde öğretmen ve öğrencilere 21. Yüzyıl becerileri kazandırılmaya çalışılıyor. Bizim genç nesli bilimle daha barışık, teknolojiyle daha yakın geliştirmemiz onları temin etmemiz ve onları bu alanda donanımlı yetiştirmemiz gerekiyor. Bu çerçevede biz valiliğimizle, Milli eğitim müdürlüğümüzle bu yolda yaptığımız protokolle bu konuda bir adım atmayı amaçladık. 8 okul ve 4 bilgi evi olmak üzere toplam 12 merkezde STEM merkezleri kuruyoruz. Yani kodlama merkezleri kuruyoruz. Bizde halkın yaşamındaki tüm alanlarda, tüm faydalı işlerde var olmayı hedefleyen bir belediye olarak bizde bu projenin içerisinde yer almak istedik. Projenin hayırlı olmasını diliyorum. 200 BİN TL’lik bir proje. Belki parasal değeri itibariyle çok büyük bir proje değil ama gençlerin beyninde yeni bir anlayışın yerleşmesi açısından önemli bir proje olduğunu düşünüyorum” dedi.

8 OKUL VE 3 BİLGİ EVİNE KURULACAK

Robotik ve kodlama atölyeleri projesi ile Yunus Emre İlkokulu, Kültür İlkokulu, Abdülcelil Candan İmam Hatip Ortaokulu, TÜPRAŞ Ortaokulu, İMKB Belde Ortaokulu, Raman Anadolu Lisesi, Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Ziya Gökalp Anadolu Lisesi, Huzur Mahallesi Ahmet Kaya Bilgi evi, Petrolkent Mahallesi Bilgi Evi, Beşevler Mahallesi Bilgi Evi, Ahmet Güneştekin Kültür ve Sanat Merkezinde STEM eğitimleri verilecek.  (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete