GÜNDEM

200 İŞÇİ EYLEM YAPTI!...

200 İŞÇİ EYLEM YAPTI!...

200 İŞÇİ EYLEM YAPTI!...
12-11-2014 19:08
Google News

Petrol İş Sendikası, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nda (TPAO) çalışırken işlerine son verilen 200 işçi için yürüyüş düzenledi.

Petrol İş Şube Başkanı Mesut Mustafa Tekik ve işçiler, sendika binası önünde bir araya geldi. Sloganlar atarak yürüyüşe geçen grup, TPAO giriş kapısı önünde basın açıklaması yaptı. İşçiler adına açıklama yapan Orhan Benice, işçilere uygulanan haksızlığı kabul etmediklerini belirterek, yapılan yanlıştan geri dönülmesini istedi.

EMEĞİMİZİN KARŞILIĞI BU OLMAMALI

Benice, açıklamasında “Batman, Diyarbakır, Mardin ve Siirt’te 15–20 yıldır TPAO’da, yedi emin sıfatıyla çalışan işçileriz. TPAO bakımından tutun, güvenlik ve üretim araçlarını koruma riskinin en yoğun olduğu dönemde, en zor şartlarda yıllardır fedakârca çalışıp üretim süreçlerine katıldık. Ama şimdi TPAO tarafından işten çıkarılmak isteniyoruz. Sayımız 200 civarında. Bunu beşle çarparsanız 250 insan yapıyor. TPAO camiasına 20 yıl hizmet etmiş olmanın karşılığı işten çıkartılmak olmamalıdır” dedi.

SÖMÜRÜLMÜŞ KESİMLERLE BERABERİZ

Basın açıklamasının ardından söz alan Petrol İş Şube Başkanı Mustafa Mesut Tekik “biz sadece ücret sendikacılığı yapmıyoruz. Amacımız sendikacılık ilkeleri gereğince mağdur mazlum ve sömürülmüş olduğuna inandığımız her toplumsal kesimle beraber olmaktır” dedi.

Basın açıklamasının ardından grup, sessizce dağıldı.  

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete