GÜNDEM

2019, ŞIRNAK YILI İLAN EDİLDİ

2 ay önce Güneydoğu Gazeteciler Federasyonu (GGF)’nu ağırlayan Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, sunulan öneri üzerine 2019 yılını Şırnak Yılı ilan ettiklerini açıkladı.

2019, ŞIRNAK YILI İLAN EDİLDİ
28-12-2018 18:22
Google News

Çatışmalarda harabeye dönen Şırnak’ta yaşamın yeniden yapılandırılması ve Şırnak’a karşı farkındalığın oluşturulması amacıyla sunulan öneri, Şırnak Valisi tarafından kabul edildi.

“KAYNAKLAR ŞIRNAK’A AKTARILDI”

GGF’nin sorularını yanıtlayan Şırnak Valisi Aktaş, “2019 yılını Şırnak Yılı ilan ettik. Umarım bu çalışma amacına ulaşır ve Şırnak’ımız için hayırlı olur. Şırnak, fiziki olarak yakılıp yıkılan bir şehir oldu. Geçtiğimiz süreç içerisinde askerimiz, polisimiz, jandarmamız,  korucumuz ve Şırnaklı hemşerilerimizin desteği ile bu sorun büyük oranda geriletildi. Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla büyük kamu kaynakları ilimize aktarıldı. Devletimiz Şırnaklı Hemşerilerimiz için seferber oldu. Huzurun ve güvenin tesis edildiği ilimizde, devlet hizmetleri artık eksiksiz olarak hemşerilerimize ulaşabiliyor” dedi.

“KÖKLÜ BİR TARİHE SAHİP İL”

Şırnak’ın, köklü tarihe sahip bir şehir olduğunu belirten Vali Aktaş “İl sınırları içerisindeki yerleşim, milattan önce 7000’lere kadar uzanıyor. Tarihi süreç içerisinde ilimiz birçok medeniyete ev sahipliği yapmış. Bu medeniyetler bölgemizde eserler bırakmış. Hepsi birbirinden önemli eserler. Bu zenginlikler de daha fazla tanıtılmalı. İlçelerimizi sıklıkla ziyaret ediyoruz. Şırnaklı hemşerilerimizle sohbet ediyor, onları yakından tanıma fırsatı buluyoruz” dedi.

“EN BÜYÜK YATIRIM, İNSANA YAPILAN YATIRIMDIR”

Vali Aktaş, eğitim alanındaki çalışmalarla ilgili “En büyük yatırım, insana olan yatırımdır. Öncelikli hedefimiz ilimizde eğitimin kalitesini arttırmak. Düşünen, idrak eden, inanç sahibi, tarihine ve milli değerlerine bağlı, donanımlı bir gençlik yetiştirmek istiyoruz. 10 okulumuz ve 1 öğretmen evimiz yıkıldı. 64 okulumuz ise hasar gördü. Hasar gören 64 okulumuzun onarımı tamamlandı. Yıkılan 10 okulumuza karşılık ise 145 okulun inşasına başlandı. Devletimiz, ilimize eğitim konusunda son iki yıl içerisinde 700 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirdi. İlimizde 136 dersliğe denk gelen 15 okulun inşaatı tamamlandı. 1910 dersliğe denk gelen 130 okulun inşası da devam ediyor. Ayrıca 700 kişi kapasiteli 3 adet yurt, 16 adet öğretmen konutu, bu konut 74 daireden oluşuyor, 1 spor salonu, 2 atölye ve 100 yataklı öğretmen evinin yapımına da devam ediliyor. Öğrencilerimize iyi bir eğitim verebilmek için öğretmene ihtiyaç var. Son atamalarla birlikte öğretmen açığımız belli oranda kapandı ancak hala öğretmen açığımız bulunuyor. Bu açığımızın da Allah’ın izniyle en kısa sürede kapanacağına inanıyoruz. Yine okullarımızda sportif faaliyetler düzenleniyor. Birçok spor branşında bölge ve Türkiye dereceleri alan öğrencilerimiz var” dedi.

SAĞLIKTA ÖNEMLİ YATIRIMLAR YAPILIYOR

Şırnak’ta sağlık alanında yürütülen çalışmalara da dikkat çeken Vali Aktaş “İlimizin 50 yıllık sağlık ihtiyacını karşılayacak önemli yatırımları hayata geçiriyoruz. İlimizde hali hazırda 6 hastane, 1 Entegre Devlet Hastanesi, 18 adet Aile Sağlığı Merkezi, 18 adet Sağlık Ocağı, 4 adet Toplum Sağlığı Merkezi, 1 Adet Ruh Sağlığı Merkezi, 2 adet Yoğun Bakım Merkezi hizmet veriyor. 32 adet de lojman bulunuyor. Ayrıca yatırım programları dahilinde Cizre İlçesine 500 yataklı bölge hastanesi,  Uludere İlçesine 40 yataklı, Beytüşşebap İlçesine 50 yataklı hastane ile Silopi İlçesine 50 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi yapılması planlanmaktadır İl merkezimizde ise 75 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinin yapımına başlanmıştır. 2019 yılı içerisinde Allah’ın izniyle tamamlanacaktır. Acil sağlık hizmetlerinin daha etkin ve verimli yürütülebilmesi açısından 2018 yılında 3 tane 112 Acil Sağlık hizmetleri istasyonu yapımı tamamlanmış ve iki tanesinin de yapımı devam etmektedir. 3 tane daha yapılması planlanmaktadır” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete