GÜNDEM

202 NOKTAYA GÜVENLİ İŞARET

Batman Belediyesi, kent merkezinde trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek için 202 noktada yaya güvenliği için işaretleme yaptı.

202 NOKTAYA GÜVENLİ İŞARET
26-01-2020 17:00
Google News


2019 yılı içerisinde trafik kazaları açısından riskli bölgelerden olan Barış Bulvarı, İnsan Hakları Bulvarı, Ömer Muhtar Bulvarı, Fırat Caddesi, Solin Caddesi, Mezopotamya Caddesi, Kıbrıs Şehitleri Bulvarı, Edip Solmaz Bulvarı’ndaki bütün yaya geçitlerini boyayan ekipler, yaya önceliğine büyük önem veriyor. Yaya geçitlerine Önce Yaya (Pêşî Peya)  ikonu kullanan ekipler ayrıca Milli Egemenlik Bulvarı, Atatürk Bulvarı, Cumhuriyet Bulvarı üzerinde de araç park işaretlemeleri yaptı.
Okul ve hastaneler gibi yaya yoğunluğunun bulunduğu 153 yaya geçiş noktasında güvenliği sağlamak amacıyla Yaya Geçidi ve Önce Yaya ikonunun boya işlemlerini gerçekleştiren ekipler, talepler doğrultusunda bazı okul bahçelerinde öğrencilerin oyun oynamaları için ayrılan alanlara da Oyun Alan Çizgileri çizdi. Ekipler 2019 yılı içerisinde 49 okul civarında bulunan cadde ve sokakta yaya geçidi işaretlemeleri gerçekleştirerek sürücülerin okul bölgelerinde daha dikkatli davranmaları ve öğrencilerin can güvenliğini tehlikeye atmamaları için uyarı ve ikaz işaret çalışmaları gerçekleştirdi

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete