HALKIN SESİ

2020 NASIL GEÇTİ? 2021’DEN BEKLENTİNİZ NEDİR?

Batman'da Vatandaşa sorduk; 2020 yılı nasıl geçti, yeni yıldan beklentiniz nedir? Aldığımız yanıtları, Sonsöz Sende sayfamıza sizler için taşıdık.

2020 NASIL GEÇTİ? 2021’DEN BEKLENTİNİZ NEDİR?
21-12-2020 13:51
Google News

 

Malum, gelecek hafta bir yılı geride bırakıp, yeni yıla “merhaba” diyeceğiz.
2020 yılı, birçoğumuz için sıkıntılı geçti.
2021 yılından beklentiler tam da bu yüzden büyük.
Vatandaşa sorduk;
2020 yılı nasıl geçti, yeni yıldan beklentiniz nedir?
Aldığımız yanıtları, Sonsöz Sende sayfamıza sizler için taşıdık.
Bakın, gelen cevaplar hangi yöndeydi?

FERHAT TEKİN (KIRTASİYECİ)
2020 çok kötü geçti. Bence sadece benim için değil, tüm dünya için aynı şekilde. Bütün her şey sanki bu yılda olmak için toplanmış. Yaşadıklarımızdan sonra 2021'den beklentim kalmadı aslında. 2020 bize bunları yaşattıktan sonra hiçbir beklentim kalmadı. Depremler, savaşlar, seller, en son da koronavirüs salgını, gerçekten çok ürkütücüydü. 2021 yılının da bu tür belalarla geçmesini hiç temenni etmem.

RECEP DURAN (KASAP)
Hayatımın en anlamsız yılıydı. 7 yıllık kasabım. 28 yaşındayım. Böyle bir sene yaşamadım. Başımıza her şey geldi. Hastalıklar, afetler, aklınıza gelebilecek her türlü şey. Sizler de biliyorsunuz zaten. 2021'den beklentim, güzel bir yıl olsun. Cidden artık afet ve hastalık kaldıracak gücümüz kalmadı. Dünyaca güzel bir yıl olmasını Allah'ımdan diliyorum.

MURAT KAŞ (ESNAF)
Bu yıl herkesin başına bir şeyler geldi. Şahsi hayatlarımız çok iyi gitmediği gibi, başımıza ortak şeyler de geldi. Korona gibi. Maalesef virüs salgını bizi mahvetti. 2021'den beklentim aslında bize artık güzel bir yıl yaşatsın. Şimdi 2020'nin Aralık Ayındayız. Şahsen soracak olursanız mutluyum, çok şükür. ama her şey neden daha iyi olmasın? Umarım 2021 yılı ile birlikte bazı şeyler düzelir. Şanssızlıklar son bulur. 

HİKMET BOZUR (ESNAF)
2020 yılı tahmin ettiğiniz gibi, çok kötü bir yıldı. İyi geçti diyen biri çıkacağını sanmam. Bu yıl zaten koronavirüs salgınıyla geçti. Yasaklar geri geldi mecburiyetten. Depremler, böcek istilaları, seller, saldırılar, ırkçılık, suların azalması, eğitim sisteminin çökmesi kıtlık olmasından korkuyoruz. 2021'den beklentim kalmadı inşallah güzel bir yıl olur.

CEREN DUMAN (KASAP)
2020 Cidden çok değişik geçti. Ben mesela hayatta çalışmak aklıma gelmezdi. Ama durumumuz düştüğü için çalışmak zorunda kaldım. Mesela depremler oldu. Çok kötüydü. İnsanların öldüğünü gördük. Seller oldu.  Kavgalar çok fazlaydı. Gerginlikler had safhadaydı. Ben gerginliklerin sona ermesini temenni ediyorum. En çok da korovirüsün bitmesini ve aşının bulunmasını temenni ediyorum. Bu maskelerden kurtulmak istiyorum.

MUHAMMED EKMEN (ÇALIŞMIYOR)
2020 Nasıl geçti? Tabi ki de çok kötü geçti. Koronavirüs bizi eve kapattı. Verimsiz bir sene oldu. Çalışamadık, gezemedik, arkadaşlarımızla ve dostlarımızla aramıza mesafeler girdi, akrabalarımızı aylarca göremedik. Bayramı, Ramazan Ayını, yapayalnız geçirdik. 2021 yılından büyük beklentilerim ve umutlarım var. Öncelikli beklentim, salgının sona ermesi. İnsanların bu virüsten dolayı öldüğünü görmek çok acı. Aileler parçalanıyor. Her ailede bir ölüm oldu neredeyse. Çok kayıplar oldu. İnşallah koroavirüssüz, salgınsız, hastalıksız bir yıl yaşarız”

ONUR BİLMEZ (ÖĞRENCİ)
Ben öğrenci olduğum için şunu diyebilirim 2020 süper geçti. Korona sağ olsun sayesinde sınıfı geçtim yoksa sınıfta kalabilirdim. Ama korona sayesinde sınıfı geçtim. Devamsızlığım çoktu. Tabi insanların ölmesini istemezdim. 2021’den beklentim, bize daha güzel günler getirmesi.

YAŞAR KAÇMAZ (ESNAF)
2020 gerçekten çok kötü geçti. Özellikle tüm dünyanın başına bela olan koronavirüs covid–19 pandemisi insanları canından etti. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde ve kentimizde de virüse yakalananlar oldu, ölenler oldu. 2021 yılından tek beklentim, koronavirüs belasının bitmesi. Başka bir şey istemem. Artık sağlığın önemini anladık. Sağlığın, her şeyden daha kıymetli olduğunu gördük.

MEHMETCAN BİLMEZ (TEKSTİL ÇALIŞANI)
2020 kötü geçti. Yetkililer, özellikle doktorlar, koronavirüse karşı alınacak tedbirleri baş bas bağırarak vatandaşlara TV ekranlarından duyurdu. Gazeteler yazdı. Özellikle maske, mesafe, hijyen konusunda dikkat edilmesi gerektiği defalarca söylendi. Yaz aylarında vaka sayılarında düşüş olunca tedbirlerde gevşeme oldu. İnsanlar iyice gevşeyerek, saldım çayıra mevlam gayıra, hesabı oldu. 2021’den beklentim ise eğer koronavirüs devam edecekse insanlar kurallara uysun ve bir an önce korona bitsin istiyorum

BURAK ALTUNBAŞ (ÖĞRENCİ)
2020 çok kötü geçti. Corona vardı. Okul yoktu. Okul varken de arkadaş ortamlarında olmak bir başkaydı. Canlı derslere de katılamıyoruz. Canlı dersleri anlamıyoruz. Arkadaşlarımızı göremedik, öğretmenlerimizden uzak kaldık. 2021 beklentim koronavirüsü bitsin, artık okullar açılsın istiyorum

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete