SPOR

2024 Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Start Alıyor

Uluslararası Bisiklet Birliğinin Avrupa turları takviminde yer alan Tour of Türkiye'nin 2024 parkuru ve katılacak takımlar açıklandı.

2024 Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Start Alıyor
25-03-2024 15:09
Google News

Uluslararası Bisiklet Birliğinin (UCI) Avrupa turları takviminde yer alan ve Türkiye'nin "ProSeries" kategorisindeki tek bisiklet yarışı olan Tour of Türkiye, 21 Nisan Pazar günü Antalya'dan başlayacak. 2024 parkurunda 8 etap bulunan yarış, 28 Nisan Pazar günü İstanbul'da tamamlanacak.

Türk bisikletinin gelişimine katkı sağlayan ve dünya bisikletinde önemli bir yeri olan TUR 2024, dünya çapında tanınmış profesyonel takımların katılımıyla gerçekleşecek.

Türkiye'nin en önemli spor etkinliklerinden biri olan yarış, Eurosport ve TRT Spor'dan canlı olarak yayınlanacak ve ulusal ve uluslararası kanallarda geniş bir izleyici kitlesine ulaşacak.

TUR 2024'ün kurumsal destekçileri arasında Spor Toto Teşkilat Başkanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) ve Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) yer alıyor. Ayrıca parkurun geçtiği illerdeki kurumlar da organizasyona destek verecek ve güç katacak. Bisiklet tutkunları ve spor severler, 21 Nisan'da başlayacak olan TUR 2024'ü heyecanla bekliyor.

Yol boyunca gerçekleşecek yarışlar, Türkiye'nin doğal güzelliklerini ve tarihi yerlerini dünya geneline tanıtacak ve sporseverlere muhteşem bir deneyim yaşatacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete