SPOR

2024 Motosiklet Sezonuna İddialı Başlangıç

TMF Başkanı Ankara Uçar, motosiklet sporunda Türkiye'nin ulusal ve uluslararası faaliyetlerini değerlendirdi.

2024 Motosiklet Sezonuna İddialı Başlangıç
12-04-2024 11:39
Google News

TMF Başkanı Ankara Uçar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk motosikletçilerin 2024 sezonuna iyi hazırlandıklarını belirterek, "Erciyes'te Cumhurbaşkanlığı himayelerinde ilk kez Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası'na imza attık ve uluslararası camiadan tam not aldık. Milli sporcularımızın dünya yarışlarındaki başarılarıyla gururlandık. Dünya Superbike Şampiyonası'nda Toprak Razgatlıoğlu'nun galibiyetleriyle sevindik. Genç sporcumuzun Barselona'da Rokit BMW ile zaferi bütün dünyada yankılandı ve manşetlere taşındı. " dedi.

Uçar, yurt dışında 19 farklı şampiyona ve kupada Türkiye'yi temsil edeceklerini belirterek, "Bu kadar çok sınıf ve şampiyonada mücadele eden tek federasyonuz. Geçen seneki madalya rekorumuzu geliştireceğimize inanıyoruz. " şeklinde konuştu.

Yurt içinde ise Türkiye Şampiyonası'nın 9 branşta, 33 farklı etapla düzenleneceğini açıklayan Uçar, "Motosiklet kullanımının artmasıyla motosiklet sporlarına ilginin de arttığını görüyoruz. Yurt içindeki yarış takvimimiz oldukça yoğun olacak. " şeklinde konuştu.

Uçar, ulusal şampiyonaların yanı sıra Türkiye'nin uluslararası motosiklet yarışlarına da ev sahipliği yapacağını belirterek, Türk sporcuların 2024 sezonunda uluslararası organizasyonlarda başarılı olacaklarına dikkat çekti. .

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
30 Nisan 2024 e-gazete