SASON

21 YILLIK KÜSKÜNLÜK, KURSTA SONA ERDİ

Sason’a bağlı Yücebağ Beldesinde yaklaşık 21 yıl önce yaşanan kan davasından dolayı dargın olan ailelerin küskünlüğü, belde belediyesi tarafından düzenlenen el sanatları kursu ile son buldu.

21 YILLIK KÜSKÜNLÜK, KURSTA SONA ERDİ
27-05-2015 21:44
Google News

21 yıl önce beldede yaşanan kan davasından dolayı bazı aileler arasında dargınlık ve küskünlük yaşandı. Yaşanan kan davası sorunu, 3 yıl önce aşiret liderlerinin araya girmesi sonucu sona erdi. Ancak yaşanan husumetten dolayı aile mensuplarının arasındaki dargınlık sürdü. 2009 yılında yapılan yerel seçimlerde Saadet Partisi’nden Belde Belediye Başkanı seçilen Atilla Çetinkaya, ailelerin kaynaşmasını sağlamak için girişimlerde bulundu. Çetinkaya, İş Kur ile ortak düzenledikleri “Kültür Merkezi El Sanatları” projesi ile sorunu çözmeye çalıştı. El sanatları kursuna husumetli ailelerden 36 kadın katıldı. 6 aylık çalışmanın ardından dargın olan aile mensupları, yeniden barışıp kaynaştı.

SERGİ AÇTILAR

36 kursiyerin SODES projesi kapsamında yaptığı el sanatları sergisi Sason Kaymakamı Dündar, Yücebağ Belediye Başkanı Atilla Çetinkaya, kurum müdürleri ve kursiyerlerin aileleri katılımı ile gerçekleşti. Babasını da kan davasında kaybettiğini ifade eden Belde Belediye Başkanı Çetinkaya “Bu beldeyi husumetten kurtarmak için adım attık. Ben yetim büyüdüm başka çocukların yetim büyümesini istemedim” dedi.

HUSUMETLİ AİLELERİN ÇOCUKLARINA PARKI YAPTIRDIM

Çetinkaya, husumetli ailelerin çocuklarına SODES projesi kapsamında oyun parkı yaptığını belirterek “Uzun uğraşlar sonucu beldemize barışı getirmeyi başardım. Kurs ve park projelerimizde 20 yıldır birbirinden kopan aileleri seçtik” dedi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete