GÜNDEM

22 HAFIZ İÇİN İCAZET MERASİMİ YAPILDI

Batman İl Müftülüğüne bağlı İlim Erkek Yatılı Kur'an Kursu'nda eğitimini tamamlayan hafızlar, düzenlenen törenle icazet belgelerini aldı

22 HAFIZ İÇİN İCAZET MERASİMİ YAPILDI
14-11-2019 16:53
Google News

 

Batman Müftüsü Turgut Erhan"Medreseler Fatihler yetiştirir, Fatihler at koşturur ve yol olur küffarın diyarlarına. İslam'ın izzetini ve İslam'ın doğru öğretisini aktarır ve anlatırlar çeşitli beldelere. Allah'ın kitabını aktaracak, Hazreti Muhammed Mustafa'nın sünnetini aktaracak olan da burada yetişen öğrencilerimizdir. İcazet sahibi olmaya hak kazanan öğrencilerin asıl görevi şimdi başlıyor.Şimdi köy, kasaba ve şehirlere gidip insanların manevi dünyalarını aydınlatmak ve dolayısıyla hem dünyalarını hem de o sonsuz ahiretlerini aydınlatmak için çaba ve gayret sarf edecekler." dedi.
 22 ÖĞRENCİ İCAZET BELGESİ ALDI
Eğitmen Maşuk Konak ise 4 yıl sonra 22 öğrenciyi mezun etmenin heyecanını yaşadıklarını belirterek, "İcazet, medreselerde okutulan kitaplar neticesinde verilir. Belli bir kitap silsilesini bitirdikten sonra bu icazet merasimini düzenliyoruz. Bir talebe bu kitapları ortalama 7-8 yılda bitiriyor. Ardından da icazetlerini almaya hak kazanıyorlar." dedi. 
Konuşmaların ardından 22 hafıza belgeleri verildi

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete