SİYASET

22 STK’DAN ÇARPICI İDDİALAR!

Memur-Sen İl Başkanlığı öncülüğünde, 22 STK’nın katılımı ile Batman Üniversitesinde yaşanan olaylarla ilgili basın açıklaması düzenlendi.

22 STK’DAN ÇARPICI İDDİALAR!
01-06-2017 21:10
Google News

22 STK adına açıklama yapan Memur-Sen İl Başkanı Mehmet Ergün “21 Ocak 2017’de göreve gelen Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, onlarca sekreter ve daire başkanının görev yerini değiştirdi. Yer değişikliğinde personelin ihtisas alanı ve liyakati dikkate alınmamış, büyük ölçüde idari boşluk yaratılmıştır. Yüzlerce mezun öğrencinin bilgi işlem sisteminden kaydı silinmemiş, bunlar üzerinden haksız kazanç sağlanmıştır. Bunlar, Cumhuriyet Savcılığına yapılan ihbarla ortaya çıkmıştır. Çok sayıda akademik personel, üniversitemizden kaçmak için farklı üniversitelerle temas halindedir. Akademik ve idari personelin huzurunu kaçıracak her yol deneniyor. İçinde bulunduğumuz dönem itibariyle en çok kullanılan argüman ise FETÖ ile irtibat kurulmasıdır. Soruşturmalar genellikle çok komik ve hukuki olmayan gerekçelere dayandırılmaktadır. Rektörün atandığı şu 5 ay içinde cereyan eden olaylar, üniversitemizi kaynayan kazana dönüştürmüştür. Yaşananlarla ilgili kamuoyunu duyarlı olmaya davet ediyoruz” dedi. ((Yusuf Kavak)

Basın açıklamasında imzası bulunan STK’lar: Eğitim-Bir-Sen, Özgür-Der, ÖNDER, TÜGVA, MEDAV, BEY-DER, Diyanet-Sen, Sağlık-Sen, İHH, Bem-Bir-Sen, Büro Memur-Sen, TOÇ-BİR-SEN, Yedi Hilal Derneği, Aile-Der, Kültür Memur-Sen, Birlik Haber-Sen, Enerji Bir-Sen, Bayındır Memur-Sen, Ulaştırma Memur-Sen, CİHANNÜMA ve İnsan-İçin Derneği temsilcileri katıldı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete