HALKIN SESİ

22 YILDIR CEMAATİ AĞIRLIYOR

“Camiler ve İmamlarımız” sayfamız için bu hafta İbrahim Halil Camisini ziyaret ettik.

22 YILDIR CEMAATİ AĞIRLIYOR
22-06-2016 19:45
Google News

CAMİMİZİ TANIYALIM…

Kentin en kalabalık camilerinden biri olarak biliniyor İbrahim Halil Camisi. 1993’ten bu yana 400 metrekare alanda 2 katlı binasıyla cemaate ev sahipliği yapan camimiz, aynı anda 1000 kişiyi ağırlayabiliyor. Sade dekorasyonu ve huzur veren konsepti ile dikkat çeken camimizin üst katı mescit, alt katı ise Kur’an Kursu için kullanılıyor. Batman’ın en eski ve kalabalık camileri arasında yer alan Halil İbrahim Cami’sinde 1 imam ve 1 müezzin görev yapıyor.

CAMİ İMAMINI TANIYALIM

Pınarbaşı Mahallesi’nde bulunan İbrahim Halil Camisi’nde 12 senedir imamlık yapıyor Ahmet İnen. Daha önce de Batman’ın köylerinde imamlık yaptığını söyleyen Ahmet Hocamız “İmamlığa ilk olarak Soğuksu Köyü’nde başladım. 6 yıl boyunca bu köyde imamlık yaptıktan sonra Halil İbrahim Camisine geçtim, 12 senedir buradayım.  Daha öncede fahri imamlık yapıyordum. Girdiğim sınavlarda başarı göstererek Müftülük bünyesinde çalışmaya başladım” diyor.

RAMAZAN’DA TUTULAN ORUÇ, İSLAM’IN 3. ŞARTIDIR

Ramazan Ayı’nın öneminden bahseden İmam Ahmet İnen “Ramazan’da tutulan oruç, İslam dininin 3. şartıdır. Ramazan denince akla coşku ve manevi bir haz geliyor. Ramazan, birçok fazileti ve hayırlı günleri de kendiyle beraber getirmiştir. Ramazan Ay’ında hem oruç tutuyoruz hem de fitre ve sadaka vererek fakir fukarayı hatırlıyoruz. Bu yüzden Ramazan Ayına 11 ayın sultanı denilmiştir” diyor.

TERAVİHLER, HATİMLE KILINIYOR

Ramazan Ayı’na özel ibadetler için İbrahim Halil Camisi’nde cemaate ev sahipliği yaptıklarını aktarıyor Ahmet Hocamız. Ramazan Ay’ı boyunca teravih namazlarının, Kur’an ı Kerim okunarak kılındığını söyleyen Hocamız “Batman halkı diğer illere göre dinlerine düşkündür. Vatandaşlarımız camileri dolduruyor. Her Ramazan Ayı olduğu gibi bu Ramazan Ayı’nda da teravih namazlarımızı kılıyoruz. Bu sene teravih namazlarımızı Hasankeyf Müftüsü kıldırıyor ve Ramazan Ayı boyunca her gün 1 cüz okunacak şekilde kılıyoruz. Namazlarımızı böylelikle Ramazan ayının bitiminde Kuran-ı Kerim’i hatim etmiş oluyoruz” ifadelerini kullanıyor.

“RAMAZAN, BEREKETLİ BİR AYDIR”

Ramazan Ayı’nın bereketli bir ay olduğunu söyleyen Ahmet Hocamız “Ramazan Ayı her yönüyle çok bereketli, çok mübarek bir aydır. Eskiden beri Müslümanlar Ramazan’a çok önem vermişlerdir. Hatta zekâtlarını ve fitrelerini vermek için, hayır işlemek için birbiriyle yarışmaktadır. Ramazan, diğer yandan Kur’an ayıdır. Teravihler heyecanla kılınıyor. İftarlar da heyecanla yapılıyor” diyerek vatandaşları ibadet yapmaya çağırıyor.

BOL BOL SADAKA VERİLMELİ

Ramazan Ayı’na özel sohbet ettiğimiz Ahmet Hoca, bol sadaka verilmesini hususunda da tavsiyelerde bulunuyor. Fitne ve fesada yer verilmemesi ve kimsenin incitilmemesi konusunda önemli uyarılarda bulunan İmam Ahmet İnen “Ramazan Ayı, merhamet ayıdır. Bol bol sadaka verelim. Hiç kimseye hatta bir karıncaya dahi zarar vermemeliyiz. Fitne fesada yer vermemeliyiz. Ramazan ayı yardım ayıdır herkes yoksula sahip çıkmalıdır” diyerek sonlandırıyor sohbetimizi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete