GÜNDEM

223 GÜNDÜR BİTMEYEN ÇİLEMİZ

223 GÜNDÜR BİTMEYEN ÇİLEMİZ

223 GÜNDÜR BİTMEYEN ÇİLEMİZ
12-09-2014 22:00
Google News

223 gündür bitmeyen köprülü kavşak çalışmaları, vatandaşı canından bezdirdi.

Karayolları Müdürlüğü tarafından Eski Devlet Hastanesi Kavşağı’nda yürütülen ve karınca hızıyla ilerleyen çalışmalar nedeniyle çevredeki esnaf kepenk kapatma noktasına geldi. Sürücüler, çalışmalar nedeniyle trafiğin sık sık kilitlenmesinden şikâyet ederken, semt sakinleri ise toz topraktan bıktı usandı.

BATIDA ÇALIŞMALAR ÇABUK İLERLİYOR

Karayolları Müdürlüğü tarafından yürütülen köprülü kavşak çalışmalarının vatandaşı bunalttığını söyleyen semt sakinlerinden Hikmet Özdemir “Aylardır buradaki çalışmalar sürüyor. Ekipler, karınca hızıyla çalışıyor. Çok ağır ilerliyor. Hem hava sıcak hem de bu toz, toprak insanı bunaltıyor. Çalışmalar nedeniyle trafik sık sık tıkanıyor. Sürücüler, buradan geçmek istemiyorlar. Büyük şehirlerde bu tür çalışmalar çok çabuk ilerliyor ama Batman’da nedense bir köprülü kavşak çalışması aylardır bitirilemiyor” diyor.

GÜVENLİK ÖNLEMİ YOK

Semtte uçak bilet satışı yapan Ufuk Yıldırım da çalışmaların yavaş ilerlemesinden şikâyetçi. Çalışmalar nedeniyle sık sık elektrik kesintisine gidildiğini söyleyen Yıldırım “biz bile dükkânımıza gelmek istemiyoruz, müşteri nasıl gelsin. Bu toz toprak içerisinde müşterinin buraya gelmesini zaten beklemiyoruz. Ekip sayısı az olduğu için çalışmalar gereken hızda ilerlemiyor. Ayrıca burada güvenlik önlemi alınmadan çalışma yapılıyor. Geçtiğimiz gün bisikletli bir çocuk kavşakta düştü. O çocuğa zarar gelseydi, bunun hesabını kim verecekti?” dedi.

ESNAFA DANIŞMADILAR

Kavşak çalışmalarının sürdüğü bölgede sigortacılık yapan Ramazan Kaya “köprülü kavşak, her ilin olduğu gibi hızla büyüyen Batman’ın da bir ihtiyacıdır. Ancak çalışmaların bu kadar uzun zaman alması normal değil. Buradaki esnaf kepenk kapatma noktasına geldi. Mağduriyetimizi kim giderecek? Hiçbir yetkili gelip buradaki esnafın sıkıntısını dahi dinlemedi. Çalışmalar yapılırken esnaflara danışılmadı. Çalışmaların ne zaman biteceği bile belli değil. Tek yaptıkları şey bizi mağdur etmek. Batman, artık bu tür çalışmaları aşmalı. Hep toz yuttuk, yeter artık” diyerek sitemlerini dile getirdi.

BU BİR SKANDAL

Market işletmecisi Akif Türk, Karayolları Müdürlüğü’nün sorumsuzluğundan yakınarak “iflasın eşiğine geldik. Aylardır içeriye bir müşteri dahi girmiyor. Çalışmalardan dolayı karşı taraftaki müşterilerimiz buraya gelemiyor. Okullar açılıyor. Öğrenciler nasıl karşıya geçip okula gidecekler. Bunları düşünen yok. 9 ay sürede bitecek diyorlar. Bu bir skandaldır, rezilliktir. Bu manzara Batman’a yakışmıyor. Bir an önce tamamlanmasını istiyoruz. Ayrıca denetleme yok, güvenlik yok. 1 gün çalışıp 10 gün çalışmıyorlar” açıklamasını yaptı.

ÇARESİZİZ...

Miroğlu kıraathane işletmecisi Mehmet Miroğlu da konuyla ilgili olarak “tozdan dolayı kimse kahveye gelmiyor. Bu sıcak havada çalışmalar çekilmiyor. Çalışmalardan dolayı elektrik ve su akmıyor. Artık tek dileğimiz bu çalışmaların bitmesi oldu. Her Cuma günü namaza gidip çalışmaların bitmesi için dua ediyorum. Karayolları Müdürlüğü, işleri hızlandırsın ve bu çile artık son bulsun” diyerek yetkililere seslendi.

 

Foto: Yusuf KAVAK

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?