GÜNDEM

24 BİN 467 ABONE, KAÇAK ELEKTRİKTEN YARGILANIYOR

DEDAŞ, Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt Şırnak’ta kaçak elektrik kullanımı ile mücadelesini hukuki alanda da sürdürüyor.

24 BİN 467 ABONE, KAÇAK ELEKTRİKTEN YARGILANIYOR
14-04-2015 20:00
Google News

Alınan bilgiye göre DEDAŞ, son bir yıl içerisinde 24.467 abone hakkında kaçak elektrik kullandıkları gerekçesi ile Cumhuriyet savcılıklarına suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu sonrasında mahkemelerde görülen davalarda, şimdiye kadar 2.500’ü aşkın aboneye “kaçak elektrik kullanmak ve mühür bozmak” gibi suçlardan ötürü ya para, ya da hapis cezası verildi.

SUÇ DUYURULARININ İLLERE GÖRE DAĞILIMI

DEDAŞ hukuk bürosundan alınan bilgiye göre, 6 ilde toplam 24.467 olan suç duyurularında ilk sırayı Şanlıurfa aldı. Bu kenti 6.081 abone hakkında yapılan suç duyurusu ile Batman, 4.424 abone hakkındaki suç duyurusu ile Diyarbakır izledi. DEDAŞ hukuk bürosu avukatları, Mardin’de 964 abone, Siirt’te 501 abone ve Şırnak’ta da 297 abone hakkında kaçak elektrik kullanmaktan ötürü savcılıklara suç duyurusunda bulundu.

KAÇAK ELEKTRİĞE HÂLA HAPİS CEZASI VAR

DEDAŞ avukatları, daha önceki yıllarda Türk Ceza Kanunu’na göre kaçak elektrik kullanmanın “hırsızlık” olarak sayıldığını ve bundan dolayı çok kişinin hapis cezası aldığını hatırlatarak aboneleri uyardı. DEDAŞ’ın elektrik dağıtım hizmeti verdiği Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak’ta kayıp kaçak oranının yüzde 75 düzeyinde olduğu belirtildi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete