GÜNDEM

24 HAZİRAN SEÇİMLERİNE BUGÜNDEN BAKIŞ

Araştırmacı-Yazar Sedat Eriş’in hazırladığı 24 Haziran Seçimlerine Bugünden Bakış başlıklı etüt çalışması, gazetemizde yayımlanacak.

24 HAZİRAN SEÇİMLERİNE BUGÜNDEN BAKIŞ
19-04-2018 20:59
Google News

Eriş, Yarın Seçim Olsa başlıklı araştırma çalışmasında 24 Haziran Erken Seçime giden süreci inceleyecek, baskın seçimin hangi olasılıkları içinde barındırdığını tarafsız bir gözle yazı dizisinde kaleme alacak, sadece siyaset dünyası değil, toplumsal bilince de dikkat çekecek.

“ÜLKEMİZ, DÖNÜM NOKTASINDA”

Eriş “Yine Bahçeli’nin, erken seçim önerisini yaşadık. Bu olayın benzerini 1999’da TBMM’de görevliyken yaşamıştım. Aradan 20 yıl geçti. Aktör yine aynı, erken seçime gidişin sebepleri de benzer. Halk, erken seçim kararı nedeniyle şaşkınlık içinde. Erken seçime karşıtlığı ile bilinen Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ın bu öneriye evet demesi de bu şaşkınlığı ikiye katlıyor. Komplo teorileri havada uçuşuyor. Bu süreç, 1 hafta sonra yerini sakinliğe bırakacak, seçmenin düşünme süreci başlayacak. 5 ay önce, Yarın Seçim Olsa ne olur sorusundan hareketle yaptığım çalışmayı kamuoyuna sunarken, seçim sathına girildiğinde Milletvekili Aday Adaylığı heyecanı yaşayanlar Ankara’ya üşüşecek. Seçime girecek partilerin aday listeleri YSK’ca ilan edildikten sonra propagandalar başlayacak. Her şey baş döndürücü bir hızla ilerleyecek. Seçimlerinden 1 ay önce Ramazan Ayını idrak edeceğiz. Seçimler, Bayram sonrası yapılacak. Ülkemiz, yine bir dönüm noktasında. 24 Haziran Seçimlerine Bugünden Bakış başlıklı çalışmamı şimdiden yayımlamayı doğru buldum” dedi.

SEDAT ERİŞ KİMDİR?

1957’de Siirt Başkan’da dünyaya geldi. 1979 Yılında Buca Eğitim Fakültesi-Türkçe Edebiyat Bölümünü bitirdi. Uzun yıllar Bornova’da Edebiyat Öğretmenliği ve Müdür Yardımcılığı yaptı. 1985–1992’lerde Siirt ve Batman’da özel dershane işletti. 1994 -1996 yıllarında Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünü bitirdi. Batman Valiliği Özel Kalem Müdürlüğü yaptı. 1994- 2000 yılları arasında POAŞ güvenlik müdürlüğü, sonra TBMM danışmanlığı yaptı. Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığına geçti ve buradan emekli oldu. Evli ve 1 çocuk babası olan Eriş, Ankara’da araştırmacı yazar olarak çalışmalarını sürdürüyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete