GÜNDEM

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMA MESAJLARI

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMA MESAJLARI

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMA MESAJLARI
23-11-2020 18:16
Google News

 

GÜR’DEN, 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ MESAJI
Ak Parti Başkan Gür, öğretmenlerin toplumu inşa eden mimarlar olduğunu belirterek, öğretmenliğin fedakarlık isteyen bir meslek olduğunu söyledi.
24 Kasım Öğretmenler gününü kutlayan AK Parti Batman İl Başkanı Avukat Akif Gür, mesaj yayınladı. Gür, mesajında şu görüşlere yer verdi:
"Öğretmenlik, bedeli hiçbir maddi karşılıkla kıyaslanmayacak kadar saygın, sınırları, okul ve sınıf duvarları ile tarif edilemeyecek kadar ağır sorumluluk isteyen; sevgi ve fedakârlık üzerine kurulu, özel ve kutsal bir meslektir. Öğretmenler, hepimizin gönlünde müstesna bir yer tutmaktadır. Bilhassa bizim kültürümüzde, öğretmenler anne ve babalarımız kadar değerli, onlar kadar aziz ve muteber sayılmaktadırlar. Zira, bizler, ilim ve irfan sahibi kimselere hürmeti, bize bir harf dahi öğreten kimsenin karşısında saygıyla eğilmeyi şiar edinmiş bir milletiz. Hz Ali 'bana bir harf öğretenin, kırk yıl kölesi olurum' diyecek kadar öğretmenliğin ne kadar kıymetli bir meslek ve önemli bir kurum olduğunu bize göstermiştir.”

***

DEVA, ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLADI
DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, öğretmenler günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, milletçe elde ettiğimiz tüm kazanımlarda en büyük payın öğretmenlerde olduğunu dile getirerek, “En büyük gücünü sevgiden alan öğretmenliğin, geleceğimizin şekillenmesinde ve kalkınmasında rolü şüphesiz had safhada bulunmaktadır. Tarihin en eski ve en saygın mesleklerinden biri olan öğretmenlik, değeri hiçbir maddi karşılık ile ölçülemeyecek kadar kutsal bir görevdir. Ancak son yıllarda öğretmenlerimiz ciddi sorunlar ile karşı karşıya kalmıştır. 700 bini aşkın atanamayan öğretmen olmasına rağmen, bakanlık ücretli ve sözleşmeli öğretmen alımı yapıyor ve sorunun hızla büyümesini sadece seyrediyor. Aynı zamanda atanan öğretmenler ise OECD ülkelerine göre çok düşük maaşlar alarak hayatlarını sürdürmeye çalışıyor. Tüm temennimiz ve talebimiz, bu ülkenin aydınlık geleceği için öğretmenlerimizin tüm şartlarının iyileştirilmesi yönündedir. Bu düşüncelerle, tüm öğretmenlerimize emekleri, fedakârlıkları için teşekkürlerimi sunuyor, tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü tebrik ediyorum.” dedi.

***

“HAK ETTİKLERİ DEĞERİ VERMELİYİZ”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Batman İl Başkanı Hüseyin Yaşar, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı.
Yaşar “Geleceğimizi yetiştiren öğretmenlerin hak ettikleri değeri görmesi gerekir. Cumhuriyet'in temellerinin birlikte atıldığı öğretmenler, yeniden toplumsal gelişmenin öncüsü olmalıdır. Demokratik bir toplumun ve bilgi ekonomisinin de temeli böylelikle atılacaktır. Bu nedenle öğretmenlik mesleğinin yeniden toplumun en saygın mesleklerinden biri haline getirilmesi konusunda tüm gayretler sarf edilmelidir. Yüksek bir millet olarak gelecekte var olmak için öğretmenlerimizin olanaklarını arttırmalı, çağdaş, akılcı bir eğitim sistemi kurmalıyız” dedi. 

***

“KUTLU GÖREVİN TEMSİLCİLERİ”
Eğitimci İş İnsanı Cuma Dişikırık, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı.
Dişikırık “Öğretmenlik, gücünü sevgiden alan, dünyanın en kutsal ve en saygın mesleğidir. Bu onurlu mesleğin malzemesi insandır. Bulunduğu her ortamda mum misali kendi yanarak etrafını aydınlatan öğretmenlerimiz, geleceğimizin teminatı çocuklarımızı ve gençlerimizi, çağımızın gereklerine ve ihtiyaçlarına göre, milli ve manevi değerlerimizi benimseyerek özümsemiş bir şekilde yetiştiren, kutlu görevin yılmaz temsilcileridir. Öğretmenlerimizden beklentimiz, çocuklarımıza ve gençlerimize, düşünmeyi, düşünerek bilgi üretmeyi, araştırmayı, sorgulamayı, akılcılığı ve bilimselliği öğretmeleri, onları eleştirel düşünce sistemine sahip, kişilikli, kendine güvenen, ülkesini ve milletini seven, bireyler olarak yetiştirmeleridir” dedi. 

***

“ONLARA ÇOK ŞEY BORÇLUYUZ”
Gençlik ve Spor Müdürü Mehmet Şafi Özperk, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı.
Özperk “Öğretmen, insanları eğitmeyi ve öğretmeyi meslek edinen, eğitim kurumlarında çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitim ve öğretimlerine rehberlik eden, geleceğine yön veren ve yaşama hazırlayan kişilerdir. Ülkemizin yarınlarını emanet edeceğimiz çocuklarımızın, donanımlı olarak yetiştirilmesinde, şüphesiz ki öğretmenlerimizin çok büyük gayretleri vardır. Üstlendikleri zor, bir o kadarda anlamlı görevleri ile ülkemizin geleceğini inşa etme adına gösterdikleri çabalar, hedeflerimizi gerçekleştirmemizdeki fedakârlık ve özverileri nedeniyle öğretmenlerimize millet olarak çok şey borçluyuz” dedi. 

***

“ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU HAZIRLANMALI”
Eğitim Bir Sen ve Memur Sen Başkanı Beşir Tileği ile Mehmet Ergin, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı.
Ortak açıklamada “Ülkemizde resmî ve özel eğitim kurumlarında fiilen görev yapan 1 milyon 200 bin öğretmen var iken, öğretmenin yetiştirilmesinden emekliliğine kadar öğretmenlik mesleğini bütün olarak ele alan bir Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun olmaması, hukuki açıdan boşluk, mesleki açıdan ise yoksunluktur. Kanun, hedefler ve gerçekler bağlamında uluslararası standartlara uygun bir kariyer mesleği niteliğini taşımalı, öğretmenin etkinliğini artıracak, itibarını yükseltecek hükümler içermelidir. Öğretmenlerin atamadan yer değiştirmeye, yetişmeden gelişmeye, eğitim imkânlarından kariyer fırsatlarına, ehliyetten liyakate her konuda belirsizlikten, ayrımcılık ya da ayrıcalık kusurlarından kurtarmaya dönük hükümler meslek kanununun olmazsa olmazıdır” denildi. 

***

"ÖĞRETMENLERİMİZİN ÖĞRETMENLER GÜNÜ’NÜ KUTLU OLSUN"
Elma Sokağı Esnafları Yönetim Kurulu Başkanı Turan Songur Öğretmenler Günü İçin Bir Mesaj Yayımladı.
Songur "Saygın bir meslek olan öğretmenlik; sevgi ve fedakârlığın yol göstericiliğinde, milletimize hizmet etmenin en güzel yoludur. Hz. Ali’nin deyişi ile bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum, Atatürk’ün ifadesi ile Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır, demişlerdir. Binlerce yıldır insanlık onuru ile bayraklaşan öğretmenlik mesleği yılın sadece bir gününde değil, her anında hatırlanması ve anlaşılması gereken eğitim camiasının değerli mensuplarının, millet ve devlet hayatında yeri kuşku götürmez bir gerçektir. Gelecek nesillerin mesuliyetini içinde barındıran öğretmenlik mesleğinin, başta ekonomik olmak üzere, her anlamda hak ettiği itibarlı konuma gelmesi sorumluluk sahibi herkesin dikkat etmesi gereken bir husus olmalıdır. Bu vesileyle tüm öğretmenlerimizin “Öğretmenler Günü’nü” kutluyor; mutlu, başarılı ve huzur içinde bir hayat geçirmelerini dilerim."

 

 

 

 

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
30 Nisan 2024 e-gazete