SPOR

25 ANTRENÖR, YETENEK AVINA ÇIKTI

Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi kapsamında Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı 25 antrenör, online eğitimlerle geleceğin yeteneklerini keşfetmeye başladı.

25 ANTRENÖR, YETENEK AVINA ÇIKTI
20-01-2021 18:06
Google News


Eğitimlerin 25 antrenör eşliğinde online başladığını belirten Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Antrenörlerinden Koordinatör Özgür Levent Sincar, ilk etapta 2017–2018 ve 2018–1019 eğitim ve öğretim yılında seçilen öğrencilerin eğitimlere dahil edildiğini söyledi.  

ÇOCUK VE GENÇLER, SPOR BECERİLERİNE GÖRE TARANACAK
Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk, amaçlarının küçük yaşta çocukları yeteneklerine göre ve doğru tespitlerle, uygun branşlara yönlendirmek olduğunu belirtirken “Amacımız çocuk ve gençleri sporla tanıştırmak, sporu geniş kitlelere yaymak, spor kültürü yerleştirmek, sporu sevdirmek, spora başlama yaşında bulunan yetenekli çocukları tespit etmek, onları spor branşlarına yönlendirerek üst düzey sporcu olarak yetiştirilmelerini sağlamak. 3. sınıf öğrencileri, el kavrama kuvveti, esneklik, çeviklik, geriye sağlıklı topu atma, sürat koşusu gibi özelliklere göre taranacak. Özellikleri ortalamanın üzerinde olan öğrenciler 3 modüllük bir eğitime tabi tutulacak. Öğrenciler, spor branşı seçimlerine yönlendirilirken, bu eğitimlerin 2-4 yıl sürmesi planlanıyor. Beşinci ve son aşamada ise ileri düzeyde spor eğitimleri verilen öğrenciler sporcu havuzundaki yerini alacak” dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete