GÜNDEM

250 KÖY DEDAŞ İLE AYDINLANACAK

Dicle Elektrik Dağıtım Şirketi (DEDAŞ), Batman’a bağlı ilçe, köy ve mezralarda aydınlatma çalışması yapıyor. Yapılan açıklamaya göre, yılsonuna kadar 250 köy ve mezrada cadde ve sokakların aydınlatılması hedefleniyor.

250 KÖY DEDAŞ İLE AYDINLANACAK
19-10-2015 18:28
Google News

AYDINLATMA İÇİN 3 MİLYON LİRA AYRILDI

DEDAŞ İl Müdürlüğü Proje Tesis Yöneticisi Bilal Altunç, 2015 yılında gerçekleştirilmesi planlanan aydınlatma çalışmaları için 3 milyon lira bütçe ayrıldığını belirtti. Altunç, cadde ve sokak aydınlatmasına yönelik bu çalışmaların Batman merkez ve 5 ilçesinin yanı sıra köy ve mezralarda yapıldığını kaydetti.

TOPLAM 250 KÖY VE MESRA AYDINLATILIYOR

Proje Tesis Yöneticisi Altunç, yılsonuna kadar planlanan aydınlatma programına 425 trafo bölgesinin alındığını ifade erken, bunun 250 köy ve mezrayı içerdiğini söyledi. 30 yıldan bu yana biriken sorunları birkaç yıl içinde çözmeyi amaçladıklarını aktaran Altunç “Bir yandan Batman ve ilçelerinde aydınlatma çalışmaları devam ederken, bir taraftan da köy ve mezralarımızı aydınlatıyoruz. Yılsonuna kadar Batman’a bağlı 250 köy ve mezrayı aydınlatmış olacağız” dedi.

İKİ GÜNDE 5 KİLOMETRE YOL AYDINLATMASI

Çalışmalar hakkında bilgi veren Altunç, çevre yolundaki çalışmalarının aralıksız sürdüğünü ifade ederek “Ekipler şu anda Hasankeyf Kavşağı ile Kuyubaşı TOKİ arasında aydınlatma çalışması yapıyor. Ekiplerimiz 2 gün içerisinde 5 kilometre yol üzerindeki aydınlatma çalışmalarını tamamlamış olacak. Kademeli olarak Batman, bağlı ilçeler ve köyler tamamen aydınlatılacak” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete