TÜRKİYE VE DÜNYADAN

26. Adilcevaz Ceviz Festivali ve Kültür Etkinlikleri düzenlendi

Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde "26. Adilcevaz Ceviz Festivali ve Kültür Etkinlikleri" gerçekleştirildi.

26. Adilcevaz Ceviz Festivali ve Kültür Etkinlikleri düzenlendi
14-10-2023 16:31
Google News

Öğretmenevi önünde toplanan vatandaşlar, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı eşliğinde Belediye Meydanı'na kadar yürüdü.
Burada saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Bitlis Vali Vekili Alay Yazıcı, Adilcevaz cevizinin bölgenin ve ülkenin önemli tarımsal ürünlerinden biri olduğunu söyledi.
Ekonomiye katkı sağlamakla kalmayan Adilcevaz cevizinin ilçenin kültürünü temsil ettiğini anlatan Yazıcı, şöyle konuştu:
"Güzel ilçenin tarihi ve kültürel zenginliklerini tanıtma fırsatı sunan bu festival, yalnızca eğlence ve lezzetlerle sınırlı olmayıp aynı zamanda toplumumuzun dayanışma, birlik ve beraberlik duygusunu da güçlendirmektedir. Gençlerimizin geleneksel değerlerimizi korumasına ve tarıma daha çok önem vermelerine katkı sağlamaktadır. Hep birlikte geleneklerimizi yaşatmaya ve Adilcevaz ilçemizin bu güzel coğrafyasını daha da tanıtmaya devam etmeliyiz. Festivali mümkün kılanlara ve bahçeden sofraya getiren çiftçilerimize teşekkür ediyorum" dedi. (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Nisan 2024 e-gazete