GÜNDEM

27 işçi başka kurumlara gönderiliyor

Ak Parti hükümetinin 25 Şubat 2011 yılında yürürlüğe koyduğu 6111 sayılı Torba Kanunun 166. maddesi gereğince, belediyelerde çalışan norm kadro fazlası işçilerin başka kamu kurumlarına gönderilmesine karar verilmişti.

27 işçi başka kurumlara gönderiliyor
18-08-2015 21:44
Google News

Bu kapsamda Kozluk Belediyesi’nin 87 işçisi diğer kurumlara dağıtılıyor.

BELEDİYE, 27 İŞÇİ İÇİN İTİRAZDA BULUNDU

Vali başkanlığında oluşturulan komisyon kararı ile 87 işçiden 60'ı ilçede başka kurumlara gönderilirken, Valilik 27 işçinin Belediyede kalmasına karar verdi. Kozluk Belediyesi ise geri dönen 27 işçi için itirazda bulundu. Yargıtay’da, yaklaşık 4 yıl süren davanın sonuçlandığı iddia edilirken verilen kararda Yargıtay’ın belediyeleri haklı görerek nihaî kararını işçilerin başka kurumlara gönderilmesi hususunda verdiği iddia edildi.

BELEDİYE İŞ SENDİKASI, İŞÇİLERLE GÖRÜŞTÜ

İddia üzerine belediye önünde bir araya gelen 27 belediye işçisi, verilen karar karşısında mağdur duruma düştüklerini belirtti.  İşçilerle görüşmek üzere Kozluk’a gelen Belediye İş Sendikası Siirt Şube Başkanı Halit Akınay “Tarafımıza ve belediyeye tebliğ edilmiş herhangi bir nihaî karar bulunmamaktadır. Belediye Başkanı ile görüştük. Emeklisi gelen arkadaşların bu fırsatı değerlendirmelerini uygun buluyorum. Ancak Belediyeden de varsa yetkilerini işçilerin lehine kullanması için ricada buluyoruz” dedi.

BAŞKAN IŞIK "KARAR BİZE TEBLİĞ EDİLMEDİ”

Konu ile ilgili Belediye İş Sendikası Şube Başkanı ve işçi temsilcileri ile görüşen Kozluk Belediye Başkanı M. Veysi Işık “Valilikten henüz tarafımıza tebliğ edilen bir karar yok. Ancak 27 işçinin MEB'e gönderilmesi ile ilgili devam eden bir yargı konusu mevcut. Karar nasıl verilirse verilsin Belediye olarak ilçe menfaatlerini gözetmek zorundayız. Görevde bulunduğum 1,5 yıl süresince işçilerin hak ve hukukunu gözetmeye gayret gösterdim. Her ay maaş ve ikramiyeleri bütçemizi zorlayarak ödemeye çalıştık. Ancak norm kadro fazlası nedeniyle ilçeye hizmet sunma konusunda sıkıntı çektiğimizi herkes biliyor. İşçilerin Belediyeden başka kurumlara görevlendirilecek olması belediyeyi rahatlatacaktır. Ayrıca yeni kurumlara giden işçiler hem maaş konusunda hem de sosyal haklar konusunda rahata kavuşacaktır. Bu hususta karar ne şekilde verilirse verilsin, biz de işçiler de ilçe menfaatlerini düşünmek zorundayız” dedi.

İŞÇİLER "KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ”

Belediyedeki işlerini bırakmak istemediklerini yineleyen 27 işçi, Yargıtay’ın verdiği karara itiraz haklarını kullanacaklarını dile getirdi. Belediyeden ayrılmak istemeyen işçiler “Nedense yeni görevlendirilen her Belediye Başkanı, işçiler ile uğraşma yoluna başvuruyor. Dönem geldi askıya alındık, dönem geldi maaşlarımız verilmedi, dönem geldi haksızlığa uğradık. Bütün çalışmalar işçilerin aleyhine yapılıyor. İşimizi bırakmak ve başka kuruma geçmek istemiyoruz. Bunun için tüm yolları deneyeceğiz” açıklamasını yaptı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete