GÜNDEM

277’İNCİ HAFTADA ROJAVA’DAKİ KATLİAM KINANDI

İnsan Hakları Derneği (İHD) ‘Kayıplar bulunsun, failler yargılansın’ eylemlerinin 277’inci haftasında Rojava Katliamı’nı kınayarak, Lice’de yaşanan çatışmalara da değindi.

277’İNCİ HAFTADA ROJAVA’DAKİ KATLİAM KINANDI
01-06-2014 21:10
Google News

Kayıp ailelerinin ve birçok STK temsilcisinin katıldığı eylemde İHD Batman Şubesi adına açıklamayı okuyan İHD Batman Şube Başkanı Av. Mehmet Bağatır, “Kayıplar konusunda hukukun ve adaletin bir an önce tecelli etmesi ve kayıp dosyaları zamanaşımına uğramadan etkin bir soruşturma yürütülmek üzere yargı makamlarının harekete geçmesi yönündeki taleplerimizi yineliyoruz” dedi.

‘KARAKOL YAPIMI SAVAŞTAKİ ISRARDIR’

Geçtiğimiz hafta içerisinde de yine siyasi iktidarlar eliyle sayısız hak ihlalleri yaşandığını ve yetkililerin bu ihlallere kayıtsızlığının ürkütücü boyutlara ulaştığını belirten Bağatır, “Bir yandan çözüm ve barış süreci gündemdeyken öte yandan barışı ve çözümü sekteye uğratacak karakol ve kalekol yapımları hız kesmeden sürüyor. Halkın barış ve çözüm isteğindeki ısrarına dayanarak, karakol inşaatlarına tepkilerini yasal hakları olan protestolarla ortaya koymasına yine güvenlik güçlerinin orantısız bir şekilde müdahale etmesi kabul edilemez.” ifadelerini kullandı.

PKK’ye katılan 52 kişi hakkında da kamuoyunda çıkan manipülatif açıklamalara da değinen Bağatır,‘Halk Savunma Güçlerine’ (HPG) katılan çocukların haklarının da siyasi çıkarlara kurban edilmemesi gerektiğini kaydetti. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete