GÜNDEM

3 ARALIK MESAJLARI

3 ARALIK MESAJLARI

3 ARALIK MESAJLARI
02-12-2020 18:22
Google News

VALİ’DEN 3 ARALIK MESAJI


Vali Hulusi Şahin, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutladı.
Vali Şahin “Bir ülkenin gelişmişlik düzeyini gösteren en önemli unsurlardan birisi o ülkenin engelli vatandaşlarına yönelik sağladığı altyapı, sosyal ve kültürel, eğitim, iş, sağlık, barınma ve destek hizmetleri gibi kamusal hizmetlerin yaygınlığı ve kalitesidir.  Engelli vatandaşlarımızın önlerindeki, sosyal ve fiziki engeller kaldırıldığında, kendilerine güvenilip fırsat verildiğinde, sanattan spora, girişimcilikten üretime kadar her alanda gurur verici başarılara imza atarak Devletimizin ve milletimizin onlara olan desteğine fazlasıyla karşılık verdiklerine memnuniyetle şahit olmaktayız” dedi.


“TOPLUMA BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR”


AK Parti Batman İl Başkanı Av. Abdullah Akif Gür, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutladı.
Gür “Engelli vatandaşlarımızın, hayatın tüm alanlarında varlık göstermelerine yardımcı olma hususunda devlete de, topluma da önemli görevler düşmektedir. Bu mücadelelerinde onların yanında yer almak, hepimizin öncelikli sorumlulukları arasında yer almaktadır.Engelli kardeşlerimizle ilgili eksikliklerin giderilmesini bir lütuf olarak değil, hakların sahiplerine teslim edilmesi olarak görüyoruz. Asıl engellerin, kalplerdeki ve zihinlerdeki engeller olduğunu ve her birimizin engelli adayı olduğumuzu da unutmamalıyız” dedi.


“ENGELLİLERE KOLAYLIKLAR SAĞLIYORUZ”


Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutladı. 
Rektör Durmuş “Asıl engel, engelli kardeşlerimizin zihinlerinde veya uzuvlarında değil, asıl engel onları eksik gören, onları hor gören kalplerdedir. Bu bilinci toplumun her kesimine yaymak için her birimize görevler düşmektedir. Hamdolsun ki son yıllarda engelli kardeşlerimizin hayata atılması konusunda adeta devrim niteliğinde adımlar atılmıştır. Bizlere düşen de bu kardeşlerimize hayatın her alanını kolaylaştırmaktır. Batman Üniversitesi olarak özellikle bu pandemi sürecinde eğitimin uzaktan yapılması konusundaki kararın ardından Harran Üniversitesi’nde okuyan Batmanlı engelli bir kardeşimizin eğitimini tamamlaması için üniversitemizdeki bilgisayar laboratuvarımızda kendisine bilgisayar ve internet imkanı sunduk. Bu bile engelli vatandaşlarımıza karşı hassasiyetimizin bir göstergesidir” dedi.


DEVA’DAN ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI


DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü nedeniyle bir mesaj yayınladı. 
Müjdeci “Dünyada gelişmişlik düzeyini gösteren bir olgu da engellilere uygun şehirler yapmak, onlara istihdam oluşturmak ve sosyal hayata katılımlarını tam olarak sağlamaktır. Ne yazık ki ülkemizde henüz bu konularda ciddi başarılar elde edildiğinden söz etmek mümkün değil. Özellikle engellilere uygun bir şehirleşme yapısı, hem engellilerin istihdamına katkı sağlayacak hem de sosyal hayata katılımlarına destek olacaktır. Şehirlerimizin ve tüm yapıların hızlı bir şekilde dönüşüme alınması elzemdir. Düşüncelerdeki engelleri ortadan kaldırmadan, diğer engelleri ortadan kaldırmak ise mümkün değil. Her şeyden önce düşüncelerdeki engellerin olmadığı bir Türkiye hayalimiz var. Tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine sağlık, sıhhat, huzur diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

CHP’Lİ YAŞAR’DAN 3 ARALIK MESAJI; “ENGELLİLERİN HAYATI KOLAYLAŞTIRILMALI”

3 Aralık Engelliler Günü’ne ilişkin yazılı açıklama yayınlayan CHP Batman İl Başkanı Hüseyin Yaşar, gerekli adımları atmadığı gerekçesiyle AK Parti Hükümetini eleştirdi.

CHP’li Yaşar “AK Parti engellilere söz vermekten öteye gitmiyor. Ortada engelliler için oluşturulmuş, ayakları yere basan bir devlet politikası maalesef yok. Devlet bu konuda taşın altına elini koymalı, kendi kurumlarını geliştirerek özellikle engellilerin eğitimi ve istihdamı konusunda bir devlet politikası oluşturmalıdır. Bizler de, tüm kurumlarımızla, belediyelerimizle, valiliklerimizle, okullarımızla, sokaklarımızla eşitsizliği ortadan kaldıracak, engelli yurttaşlarının yaşamlarını kolaylaştıracak önlemleri almak zorundayız. Sosyal yardımlar çağdaş demokrasi ile yönetilen ülkelerde lütuf değil, hükümetlerin ve biz yurttaşların olmazsa olmaz bir görevi ve yurttaşların da insanlık hakkıdır” dedi

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?