GÜNDEM

3 ÇOCUĞU İLE SOKAĞA ATILACAK...

Şirinevler Mahallesi 1408. sokak no:16’da 3 çocuğu ile birlikte yaşam mücadelesi veren 24 yaşındaki Esra Akar, biriken kira borcu yüzünden evden atılma tehlikesiyle burun buruna geldi.

3 ÇOCUĞU İLE SOKAĞA ATILACAK...
15-03-2015 20:25
Google News

9 yıl önce Süleyman Orak’la evlenen Esra Akar, maddi yetersizlikten dolayı kocasıyla resmi nikâh kıyamadı. Uzun süre İstanbul’da yaşayan genç çift, yaşadıkları maddi sıkıntılardan dolayı 3 çocuğunu alarak Batman’a döndü. Batman’da iş bulamayan baba Süleyman Orak,  çalışmak için tekrar İstanbul’a gitti. 3 çocuğu ile birlikte Batman’da yaşayan Esra Akar, 12 aylık ev kirasını ödeyemediği için evden atılma korkusu yaşıyor.

MADDİ İMKÂNSIZLIKTAN DOLAYI NİKÂH KIYAMADI

Gazetemizde çıkan haberlerden sonra Valilik’ten 300 TL yardım parası alan genç kadın, yardımlardan yararlanabilmek için bu parayı nikâh işlemlerinde kullandı. Ancak beklediği yardımı alamayan 3 çocuk annesi kadın, 12 aylık ev kirasını ödeyemediği için evden atılma noktasına geldi. 3 çocuğu ile birlikte sokakta kalma tehlikesi yaşayan anne Esra Akar “kocam İstanbul’da. Resmi nikâhımız olmadığı için yardım alamıyordum. Resmi nikâh kıydık ama yine de yardım alamadık. 12 aylık ev kiram birikti, bugün yarın evi boşaltmam gerekiyor. 3 çocuğumla nereye giderim, nerde kalırım. Hayırseverlerden yardım istiyorum” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete