GÜNDEM

3 KİŞİYE 125 BİN LİRA SALEP TOPLAMA CEZASI!

Tükenme tehlikesi bulunduğu için koruma altında alınan salep bitkisini topladığı gerekçesiyle 3 kişiye 125 bin 739 TL ceza kesildi.

3 KİŞİYE 125 BİN LİRA SALEP TOPLAMA CEZASI!
19-05-2016 00:13
Google News

Edinilen bilgilere göre Gergüş kırsalındaki 3 kişi, şüpheli hareketlerinden dolayı köylüler tarafından İlçe Jandarma Karakol Komutanlığı’na bildirildi. İhbar üzerine köye gelen jandarma ekipleri, şüpheli şahısların tükenme tehlikesi bulunan ve koruma altında olan salep bitkisi topladıklarını tespit etti. Şüpheliler, topladıkları bitkilerle birlikte karakola götürülürken, durum Orman ve Su İşleri Bakanlığı 15. Bölge Müdürlüğü Batman Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’ne bildirildi. Bir süre sonra Karakola Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri gönderildi. Yapılan incelemelerde şüphelilerin piyasa değeri yaklaşık 12 bin TL olan 54 kilo salep bitkisi topladığı tespit edildi. Bunun üzerine şüphelilerin her birine 41 bin 913 TL olmak üzere toplam 125 bin 739 TL ceza kesildi.

DONDURMA YAPIMINDA VE KOZMETİKTE KULLANILIYOR

Batman Doğa Koruma ve Milli Parkalar Şube Müdürü Ercan Turan, vatandaşları salep bitkisi konusunda uyararak ve toplanması halinde ilgili kişilere idari para cezasının uygulanacağını söyledi. Koruma altındaki bitkinin dondurma yapımında ve kozmetik ürünlerde kullanıldığını belirten Turan, tıbbi ilaçlarda ve salep yapımında kullanıldığı için değerli olduğunu ve yurt dışına da çıkarıldığını söyledi. (İHA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
18 Mayıs 2024 e-gazete