GÜNDEM

30 YILLIK ŞEBEKE, 2.3 MİLYON TL İLE YENİLENDİ

Dicle Elektrik Dağıtım Şirketi (DEDAŞ)’nin Örnek Köy Projesi, Bekirhan Beldesinde hayata geçirildi. 2.3 milyon liralık harcama ile beldenin 30 yıllık elektrik şebekesi yenilendi.

30 YILLIK ŞEBEKE, 2.3 MİLYON TL İLE YENİLENDİ
04-05-2017 20:59
Google News

156 MERKEZDE TAMAMLANDI

Enerji Şirketi, bu güne kadar 156 yerleşim biriminde Örnek Köy Projesini tamamladı. 6 ilde yürütülen çalışmalarda, yerleşim birimlerinin enerji şebekeleri yenilendi. Trafolar bakıma alınırken, eski demir elektrik direkleri beton olanlarla değiştirildi, iletkenler yenilendi, cadde ve sokaklar aydınlatılırken, sayaçlar ise kayıt dışı kullanımı önlemek için direk üzerindeki panolara alındı. Proje ile birlikte kayıt dışı kullanım ve elektrik kesintileri sona erdi.

30 YILLIK ŞEBEKE YENİLENDİ

Enerji Şirketi, proje kapsamında, 2 bin 800 nüfuslu Bekirhan’ın 30 yıllık elektrik şebekesini 2.3 milyon liralık bir yatırım ile tamamen yeniledi. DEDAŞ İl Müdürü Yusuf Açar “Beldede, 14 trafo bölgesindeki 20 kilometrelik nakil hatları değiştirildi, iletkenler yenilendi. Beldedeki eski demir direkler söküldü, 487 beton direk dikildi. Bekirhan, 490 armatür ile aydınlatıldı. İhtilafların aşılması noktasında sağduyularını koruyan Belediye Başkanı Zeki Demir, mahalle muhtarları ve belde halkına teşekkür ederim” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
17 Nisan 2024 e-gazete