GÜNDEM

306.KEZ ALANLARDAYDILAR

306.KEZ ALANLARDAYDILAR

306.KEZ ALANLARDAYDILAR
21-12-2014 18:00
Google News

Her hafta Cumartesi günü İHD üyeleri ve kayıp yakınları tarafından Atatürk Parkı önünde gerçekleştirilen “kayıplar bulunsun, failler yargılansın” eylemi 306. haftasında da devam etti.
Hatay’da askerlik görevini yaparken sırtından vurulmuş olarak bulunan Batmanlı Nihat Özcan’ın davasının zaman aşımına uğradığını hatırlatan İHD Şube Başkanı Mehmet Bağatır “Hatay’ın Hassa ilçesi Gökhan sınır karakolunda zorunlu askerlik görevini yaparken tezkeresine 2 gün kala firar ettiği iddia edilerek sırtından vurulmuş halde bulunan piyade er Nihat Özcan’ın faillerinin bulunmadığı ve dosyanın da zamanaşımına uğramasını kabul etmiyoruz” dedi. 
İDAMLAR DURDURULMALI
İran’da 45 Kürt mahkûm hakkında verilen idam kararının durdurulması için uluslar arası güçlere çağrı yapan Bağatır “Türkiye’de insanlar güvenlik güçlerin tarafında makul şüphe gerekçesiyle katledilirken bir taraftan da İran İslami rejimince Kürtler idam ediliyor. Bu idamlara karşı Urmiye cezaevinde tutsakların başlattığı açlık grevi 31. güne girmiştir.  İran rejimi çoğu siyasi onlarca insanı idam etmiş ve 29’u Kürt siyasi tutsak olmak üzere 45 kişi idamı beklemektedir. Bu idamların bir an önce durdurulması için Türkiye ve uluslararası kamuoyunu duyarlı olmaya çağırıyoruz” ifadelerini kullandı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?