GÜNDEM

31 STK, AŞI İNİSİYATİFİ KURDU

Atatürk Parkı önünde bir araya gelen sivil toplum kuruluşu temsilcileri, ortak basın açıklaması yaparak, vatandaşları aşı olmaya davet etti.

31 STK, AŞI İNİSİYATİFİ KURDU
07-08-2021 19:21
Google News

AŞI KISIRLIK YAPMAZ, AŞIDA VİRÜS YOKTUR
Ortak açıklamada “Batman’da geçen yaz ne kadar büyük bedeller ödediğimizi, acıyla hatırlıyoruz. Son günlerde ilimizde vakaların yeniden arttığını görüyoruz. Covid-19 için onay almış, faz-3 çalışmalarını sürdüren hiçbir aşıda virüsün kendisi bulunmamaktadır. Yani aşı ile size hastalık bulaştırılmaz. Tüm aşılarda olduğu gibi bu aşılarda da yan etkiler vardır. Sahada 4 milyarı aşkın doz uygulanan bu aşılarda en sık görülen yan etkiler bazı kişilerde görülebilen kısa süreli / geçici yan etkiler olup bu yan etkiler de yaşamı tehdit etmeyip yönetilebilir yan etkilerdir. Ama Covid–19 geçirildiğinde oluşacak yan etkiler ise hayatı tehdit eden boyuta ulaşabilir. Genç olmak sizi hastalıktan ve kötü sonuçlarından korumaz. Aşılar onay alındığı tüm yaş gruplarında yapılmalıdır. Aşılar kısırlık yapmaz. Yapılan bir çalışma, erkeklerde aşılanmanın semen kalitesine olumlu bazı etkiler gözlendiğini dahi ortaya koymaktadır. Batman’daki sivil toplum örgütleri olarak tüm toplumu aşı olmaya çağırıyoruz” dedi.
AŞI İNİSİYATİFİ, SAHAYA İNECEK
31 STK tarafından kurulan aşı inisiyatifinin, topluma yönelik çağrılar ve basın açıklamaları yapacağı, mahalle muhtarları ile buluşacağı ve mahallelerde halka bilgilendirme broşürleri dağıtacağı, sosyal medya ve yerel/ulusal yazılı-görsel medya acılığıyla bilgilendirmeler yapacağı açıklandı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete