GÜNDEM

32 İŞYERİ KAYITSIZ ÇIKTI

Vali Hulusi Şahin Başkanlığında kurum müdürlerinin katılımıyla Valilik Toplantı Salonu'nda kayıt dışı ekonomi ile mücadele toplantısı gerçekleştirildi.

32 İŞYERİ KAYITSIZ ÇIKTI
01-05-2019 21:12
Google News

 

Çalışma grupları oluşturarak kayıt dışı ekonomisiyle mücadele edeceklerini ifade eden Vali Şahin, “Vergi kaçakçılığı, ruhsatsız iş yerleri, kaçak cep telefonları, ruhsatsız akaryakıt satışı, kaçak tütün ürünü satışı, gümrük kaçağı mamullerine kadar çok geniş yelpazede çalışmalar yürüteceğiz. Sadece 8-22 Nisan arasında Defterdarlığımız, Turgut Özal Bulvarı üzerinde yaptığı vergi denetimlerinde 32 kayıtsız iş yeri tespit etmiş. Bakıyorsunuz, ruhsatsız çalışıyor, vergi dairesinde mükellef kaydı hiç yaptırmıyor. Böylece işçisinin SGK'sini de ödemiyor ama başkasına ait pos cihazı kullanıyor, yetkili makamların iznine bağlı ürünü izinsiz satıyor, kaçak cep telefonu satıyor. Yasalara uymayanların iş yerlerini gerekirse mühürleyelim ki ibretialem olsun. Devletin kurduğu, koyduğu kuralları uygulamalıyız. Elektrikte de kayıp kaçak oranlarının Türkiye ortalamasının üzerinde olması kabul edilemez” dedi.

İŞİNİ YAPMAYAN KURUMLARA SORUŞTURMA AÇACAĞIZ

Vali Şahin “İlgili kurumlar koordineli olarak çalışsın ve birbirlerinden destek alsın. Yaklaşık iki ay sonra tekrar toplantı yapacağız. Eğer bu sürede görevlerini yapmayan kurum ya da personel olursa onlar hakkında suç duyurusunda bulunacağız” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete