EĞİTİM

321 TEOG PUANIYLA AÇIKTA KALDI!

TEOG sınavından 321 puan almasına rağmen, otomatik sistemle açık liseye kaydı yapılan İrem Kartal, mağduriyetini duyurabilmek için Milli Eğitim Müdürlüğü önünde velisiyle birlikte eylem yaptı.

321 TEOG PUANIYLA AÇIKTA KALDI!
20-09-2017 22:01
Google News

VELİLER İSYAN EDİYOR

Batman’da TEOG kapsamında gerçekleştirilen liselere yerleştirmelerde tam bir kaos yaşanıyor. Örgün eğitim yerine Açık Öğretim Lisesi’ne kaydı yapılan bazı öğrenci velileri, Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir araya gelerek duruma isyan etti. Çocuğunun iyi puan almasına rağmen Açık Öğretim Lisesi’ne yerleştirildiğini belirten Veli Gülşen Kartal, 3 gündür Milli Eğitim Müdürlüğü önünde konuya muhatap bulamamaktan dert yakındı.

“KONUYU BİMER’E İLETECEM”

Milli Eğitim Müdürlüğü önünde 2 gündür kızının bir liseye yerleştirilmesini bekleyen Anne Kartal, “İstemediğimiz halde kızımı açık öğretim lisesine yerleştirmişler. Bugün itibariyle 3 tane dilekçe vermeme rağmen sorun çözülmedi. Kızımın açık lise yerine normal bir liseye yerleştirilmesini istiyorum. Eskiden devlet kız çocuklarının okutulması için ailelere baskı yapıyordu. Şimdi ise çocuklarımızı okutmak için perişan oluyoruz. Sorunumuz çözülmediği takdirde konuyu BİMER’e taşıyacağız” dedi.  (Necdet Çakır)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete