GÜNDEM

“333 Bin TL’lik projeler devam…”

2023 yılı 1. dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı ile İl İdare Şube Başkanları Toplantısı Valimiz Ekrem Canalp başkanlığında aynı anda gerçekleştirildi.

“333 Bin TL’lik projeler devam…”
26-01-2023 08:13
25-01-2023 16:45
BATMAN
Google News

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonunda yapılan toplantıya; Vali Yardımcısı Kadir Kılıç, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı, ilçe ve belde belediye başkanları, yatırımcı kuruluşların bölge müdürleri, kamu kurum müdürleri, belediye başkan yardımcıları ile basın mensupları katıldı.

“386 MİLYON 613 BİN TL’LİK PROJELER”

İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Muzaffer Özkan: "Batman Belediyemizin 2023 yılında toplam 42 projesi bulunmaktadır. Projelerimizin toplam tutarı 386 milyon 613 bin TL'dir. Önceki yıllar harcaması yıl ödeneğimiz 383 milyon TL, parasal gerçekleşmemiz 333 bin 349 liradır. Oransal olarak fiziki parasal  gerçekleşmemiz yüzde 86, fiziki gerçekleşmemiz ise yüzde 93, 5 seviyesindedir. 24 adet projemiz bitmiştir. 18 projemiz devam etmektedir" dedi

Devam eden işlerle ilgili bilgi veren Özkan, " Caddelerin yol ve kaldırım parke ve yama işlerimiz devam ediyor. Şuanda bu işlerin yüzde 60 oranında fiziki gerçekleşmiştir. Parasal gerçekleşmede ise yüzde 34 seviyesindedir" dedi.

“İÇME SUYU ÇALIŞMALARI YAPILMAKTADIR”

Batman Belediyesinin Batman Barajından içme suyu talebi üzerine belediye tarafından gerekli planlama çalışmalarına başlandığını kaydeden Başkan Yardımcısı Özkan, "Yapılan çalışmalar sonucunda Batman Barajı ve Silvan Barajı alternatifleri değerlendirilmektedir. Ancak her iki baraj da enerji sulama maksatlı barajlardır. Söz konusu barajlara içme suyu maksadının eklenmesi için gerekli teknik ve ekonomik analiz çalışmaları devam etmektedir.  Batman Barajından İl Merkezinin tamamı için cazibeli içme suyu temin edilmesi mümkün olmadığı tespit edilmiştir” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete