HALKIN SESİ

35 BİN NÜFUSLU MAHALLEYİZ AMA TAZİYE EVİMİZ YOK

35 BİN NÜFUSLU MAHALLEYİZ AMA TAZİYE EVİMİZ YOK

35 BİN NÜFUSLU MAHALLEYİZ AMA TAZİYE EVİMİZ YOK
23-01-2015 16:12
Google News

Her hafta bir mahallenin sorun ve sıkıntılarını gündeme getirdiğimiz “Mahallenin Muhtarları” köşemiz için Gültepe’deyiz…Kentin elit mahallelerinden biri olarak görülen Gültepe’de de sorun olur mu kardeşim?” demeyin… Oluyor elbette.35 bin nüfuslu mahallede en büyük sorun, taziye evi olmaması. Mahallede iki dönemdir muhtarlık yapan Mehmet Dağ, taziye evi için Belediye’den arazi istiyor.Diğer bir sorun da, kentin kanayan yarası olan uyuşturucu bağımlılığı ile ilgili… Okul önlerinde güvenlik zafiyeti bulunduğunu ifade eden mahalleli, güvenliğin arttırılmasını talep ediyor. Mahalle muhtarı Dağ’ın öneri ve şikâyetlerinin, ilgili kurumlar tarafından dikkate alınmasını umut ediyorum…

15 BİN SEÇMENİMİZ VAR, TAZİYE EVİMİZ YOK

35 bin nüfus, 15 bin seçmeni bulunan Gültepe Mahallesi’nde taziye evi ihtiyacının hissedildiğini söyleyen mahalle muhtarı Mehmet Dağ “bu mahalle, kentin en modern mahallesi olarak tanınıyor. Ancak sorunlarımız saymakla bitmiyor. Maalesef, mahallemizde taziye evi yok. Biz taziye evi için çalışmalara kendi imkânlarımızla başlamaya razıyız ancak Belediye2den yer istiyoruz” diyor.

OKULLAR GÜVENLİ DEĞİL

Kentin en büyük sorununun uyuşturucu bağımlılığı olduğunu dile getiren muhtar Dağ, okulların daha güvenli hale getirilmesini istiyor. Emniyet Müdürlüğü’ne ve Valiliğe seslenen dağ “çocuklarımız, uyuşturucu satıcılarının kıskacına düşüyor. Çocuklarımızı okula güvenle göndermek istiyoruz. Ancak okul önleri ve çevreleri hiç güvenli değil. Bu konuda tüm yetkililer, iş birliği yapmalı. Okul çevrelerinde güvenlik önlemleri arttırılmalı. Polisler, nöbet tutmalı. Okulların çevresi güvenlik kameraları ile izlenmeli” ifadelerini kullandı.

KARANLIĞA GÖMÜLÜYORUZ

Gültepe’nin birçok sokağında lambaların yanmadığını söyleyen Dağ “sokak lambaları bozuk. Akşam saatlerinde karanlığa gömülüyoruz. Biz bile sokakta yürümeye korkarken, çocuklarımızın nasıl büyük bir korku yaşadığını siz düşünün. Çocuklarımız eve gelinceye kadar tedirginlik içindeyiz. Öğrenciler, artık eskisi gibi 4–5 ders değil, 8 ders yapıyor. Akşamın ilerleyen saatlerine kadar okuldalar. Okuldan eve gelirken sokaklar karanlıktan korkunç bir hale geliyor. Sokak lambalarının onarılmasını istiyoruz” dedi.

LOGAR SORUNUMUZ GİDERİLMEDİ

Gültepe’nin altyapı sorunlarına değinen Dağ, 2 senedir logarların bozuk olduğunu, yağışlar sırasında sokakalrın göle döndüğünü söylüyor. Belediye Su ve Kanalizasyon Müdürlüğüne seslenen Dağ “2 senedir müracaat ediyoruz ama yetkililer bizi görmezden geliyor. Logarlar onarılmadı, en hafif yağışta bile sokak göle dönüyor” diyor.

MUHTARLIK BÜROSU İSTİYORUZ

Söyleşimiz sırasında Muhtarlık Bürosunun, Gültepe’nin dışında bulunduğunu öğreniyoruz. Turgut Özal Bulvarı Vakıf Bank’ın yanında bulunan Muhtarlık Bürosu, mahalleliye oldukça uzak. Muhtar Mehmet Dağ konuyla ilgili olarak “muhtarlık büromuz Vakıfbank’ın yanındadır. Yani Gültepe sınırları dışındadır. Vatandaşlar bize ulaşamıyor.  Belediye’ye bu konuda çağrıda bulunmak istiyorum. Muhtarlık Bürosu için bize Gültepe’de yeni bir yer tahsis etsinler” diyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?