GÜNDEM

35 SENE SONRA BULUŞTULAR

Surname Dergisi tarafından organize edilen Silvan Gecesi, 1975–1992 yıllar arasında Güneydoğu İlleri’nde görev yapan öğretmen ve öğrencileri, 35 yıl aradan sonra buluşturdu.

35 SENE SONRA BULUŞTULAR
18-02-2019 18:16
Google News

İstanbul Sefaköy’de bir düğün salonunda gerçekleşen organizasyona, bölge ilerinden yaklaşık 200 kişi katıldı. İzmir, Samsun, Manisa, Adana, Malatya, Diyarbakır, Tekirdağ, Kocaeli gibi illerimizden gelen yaklaşık 30 öğretmen, yıllar sonra öğrencileri buluşup hasret giderdi.

HİÇBİRİ BÖLGEMİZİ UNUTMAMIŞ

Duygulu anların yaşandığı geceyi organize eden Surname Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Aktarlı “Uzun yıllardır bu tür bir organizasyon düzenlemek için zemin yokluyordum. Uzun bir araştırmadan sonra bu sene yapmaya karar verdim. Aradan epey zaman geçmiş ve öğretmenlerimizle irtibatımız kopmuş ama hiç unutmamıştık onları. Uzun bir araştırmadan sonra yaklaşık 100 öğretmene ulaşabildim.  Aslında öğretmenlerimizi araştırmaya başladığımda bu kadar ilgi gösterileceğini tahmin etmiyordum. Aradan onca zaman geçmiş kesin unutmuşlar diyordum. Ama telefon açtığımda Silvan Lisesi dediğimde ağlayan öğretmenlerimiz oldu. İstisnasız hiçbiri bölgemizi unutmamış. Bu beni hem şaşırttı hem de çok mutlu etti” dedi.

Silvanlı Sanatçılar Ozan Mansur, Ozan Kerem, Ozan Ferit ve Ozan Orhan sahne aldığı gecede, öğretmenlere başarı ve teşekkür belgeleri verildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete