GÜNDEM

36 STK’DAN “BARIŞA İHTİYAÇ VAR” AÇIKLAMASI

36 STK’DAN “BARIŞA İHTİYAÇ VAR” AÇIKLAMASI

36 STK’DAN “BARIŞA İHTİYAÇ VAR” AÇIKLAMASI
20-12-2016 22:30
Google News

Batman’da, Baro, BATSO, KADEM, Batman-Siirt Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası, Eczacılar Odası, ASKON, Emekliler Derneği, Mazlumder, Enerji Bir Sen, Koçerler Derneği, Ziraat Odası, Esnaf Kefalet Kooperatifi, Özgür Eğitim-Sen, YEK, Petrolspor ve Ensar Vakfı’nın da aralarında bulunduğu 37 STK, Kayseri saldırısına yönelik ortak basın açıklaması düzenledi.

“ÇÖZÜM SÜRECİNİN BİTMESİ, BÖLGE HALKININ UMUDUNU KIRDI”

Yeni Baro Binası’nda düzenlenen ve STK temsilcilerinin katıldığı toplantıda, ortak basın açıklamasını okuyan Baro Başkanı Abdulhamit Çakan “Kayseri’de gerçekleşen saldırıda 14 askerimiz yaşamını yitirmiştir. Çözüm süreciyle topluma yayılan huzur ve güven ortamı, maalesef sürecin bozulması nedeniyle yeniden yerini çatışma ve ölümlere bırakmıştır. Çözüm sürecinin bitmesi en çok da bölge halkının umutlarını kırmıştır. Ülkemizin ekonomik kalkınması ise sekteye uğramıştır. Çözüm sürecinin bitmesi, şiddet sarmalının artması ve bombalı eylemlerin gerçekleşmesinde dış güçlerin payı da yadsınamaz.

“SALDIRI VE TAHRİK EDİCİ SÖYLEMLERDEN UZAK DURULMALI”

Açıklamanın sonunda “Ülkemizin hiç olmadığı kadar huzur, barış, birlik ve beraberliğe ihtiyacı bulunmaktadır. Saldırıların faili olan tüm örgütleri artık bu saldırılara son vermeye, tüm toplumsal kesimleri yaşam hakkını ihlal eden bu saldırılar üzerinden toplumu ayrıştıracak, iç barışı hedef alacak tepkiler ve tahrik edici söylemlerden uzak durmaya çağırıyoruz” denildi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete