GÜNDEM

4 AYDA BİTECEKTİ, 27 AY GEÇTİ!

Batman Hasankeyf İlçesi’nde çift yönlü toplam 1230 metre uzunluğunda yapılan ve 2019 yılı sonunda açılması planlanan tünel, 27 aydır tamamlanamadı.

4 AYDA BİTECEKTİ, 27 AY GEÇTİ!
07-09-2021 22:06
BATMAN
Google News

HASANKEYF-GERCÜŞ’Ü BAĞLAYACAK TÜNEL, BİR TÜRLÜ TAMAMLANAMADI

Ilısu Barajından etkilenen Hasankeyf’te, tarihi ve kültürel değerlerin Kültürel Park Alanı’na naklinin ardından su altında kalacak kara yolu için alternatif yol ve köprü çalışması başlatılmıştı. Hasankeyf ve Gercüş arasındaki bağlantıyı sağlamak amacıyla Üçyol Köyü mevkisinde 30 milyon lira bütçe ile çift yönlü toplam 1230 metre uzunluğunda yapılacak tünel, belirtilen zamanda tamamlanamadı.

DÖNEMİN KAYMAKAMI “4 AYDA AÇILACAK” DEMİŞTİ

2019 yılı Haziran ayında tünel çalışmasına ilişkin bilgi veren dönemin kaymakamı Haluk Koç “Tünelin 4 ay sonra hizmete açılması beklenen tünelin, yapımı devam eden Hasankeyf Köprüsü ile bağlantısının sağlanmasıyla 37 kilometrelik yol ağı tamamlanmış olacak” demişti. Ancak 2019 yılından bu yana 27 ay geçmesine rağmen tünelin yapımı tamamlanamadı. Kaba inşaatı biten ve sadece elektromekanik işleri kalan tünelin, ödenek yetersizliğinden dolayı açılamadığı ileri sürülüyor.

KARAYOLLARI BÖLGE MÜDÜRÜ, BAYRAMI İŞARET ETMİŞTİ

Diyarbakır 9. Bölge Müdürü Savaş Bayındır da Temmuz Ayında katıldığı 2021 yılı 3. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında, Hasankeyf Tüneli için 20 Temmuz Kurban Bayramını işaret etmişti. Bölge Müdürü Bayındır koordinasyon toplantısında yaptığı açıklamada “Hasankeyf-Gercüş-Midyat yolundan devam eden tüner projemiz son gelen ödememizde yüklenici firmaya olan borcumuzu tamamlayacağız. Sadece elektromekanik işleri kalmış. Bayram sonra açmayı düşünüyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

Bayramının üzerinden yaklaşık 2 ay geçmesine rağmen tünelin açılışı ile ilgili belirsizlik devam ediyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete