GÜNDEM

4 BİN 886 KİLOMETRE YOL, KARDAN TEMİZLENDİ

İl Özel İdaresi, karla mücadele ekiplerinin çalışmaları sonucu 4 bin 886 kilometre yolun ulaşıma açıldığını bildirdi.

4 BİN 886 KİLOMETRE YOL, KARDAN TEMİZLENDİ
07-01-2016 21:49
Google News

Kenti etkisi altına alan kar yağışından dolayı ulaşıma kapanan yollar, ekiplerin özverili çalışmaları sonucu kar kütlelerinden temizlendi. 26 iş makinesi ve kar küreme aracı ile yürütülen çalışmalar sonucu 4 bin 886 kilometre yolun ulaşıma açıldığını ifade eden İl Özel İdaresi “Kar yağışının uzun süre devam etmesi sonucunda açılan yollar tekrar kapandığından, hasta ve durumu acil olan vatandaşlarımıza karla mücadele çalışmaları ile yeniden ulaşılarak vakit kaybetmeksizin hastanelere sevki sağlanmıştır” bilgisini paylaştı.

197 ACİL VAKAYA MÜDAHALE EDİLDİ

Kar yağışından dolayı ulaşım yapılamayan köylerde toplamda 197 hastaya ulaşıldığını açıklayan İl Özel İdaresi “Bugüne kadar kar mücadelesi esnasında durumu acil olan vatandaşlarımızdan Sason’da 95, Kozluk’ta 75, Gercüş’te 6, Beşiri’de 6 ve Batman Merkezde 15 olmak üzere toplam 197 acil vakaya ulaşılmıştır. Kapalı olan 11 köy ve 10 mezradaki toplam 162 km. yolun ekiplerimiz tarafından yoğun çalışma ile açılmasına devam edilmektedir” ifadelerini kullandı.

Çalışmalara ilişkin bilgi veren İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Özer “Kar yağışı başlamadan önce Batman merkez ve 5 ilçemizde bulunan toplam 29 iş makinesi ve kar küreme aracı ile 117 personel hazır olarak bekletilmekteydi. Kar yağışının başlamasının ardından ekiplerimiz büyük bir özveri ve çalışma ile kısa sürede 4 bin 886 km. köy yolunu açarak vatandaşlarımızın ulaşımını sağlamıştır. Olası yağış ihtimaline karşı tüm ekiplerimiz hazır olarak beklemektedir”  dedi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete