EĞİTİM

4 çocuk annesi, üniversiteden mezun…

Batman'da 4 çocuk annesi ev kadını Vesile Kaya, yarım kalan eğitimini tamamlamak için 9 yıl önce Açıköğretim Ortaokulu’na başladı.

4 çocuk annesi, üniversiteden mezun…
13-06-2023 17:20
13-06-2023 14:08
Google News

Ortaokul ve liseden sonra bu yıl Batman Üniversitesi Geleneksel El Sanatları Bölümünden mezun olan 46 yaşındaki “Önümüzdeki sene lisans yapmak istiyorum. Benim bu azmim arkadaşlarıma da örnek oluyor” dedi.

3,5 YILDA AÇIKÖĞRETİM LİSESİNİ BİTİRDİ

Batman'da Vesile Kaya, ilkokuldan mezun olduktan sonra eğitime devam etmedi ve 20 yaşında hayatını Çetin Kaya ile birleştirdi. 4 çocuk sahibi olan Kaya, hayatını eşi ve çocuklarına adadı. Kaya, 9 yıl önce çocuklarını okumaya teşvik etmek için Açıköğretim Ortaokulu’na kaydoldu. 1 yılda ortaokulu, 3,5 yılda Açıköğretim Lisesi’ni tamamlayan Kaya, Batman Üniversitesi Geleneksel El Sanatları Bölümünü kazandı. Bu yıl üniversiteden mezun olan Kaya’nın hedefi, yüksek lisans yapmak. Ailesinin kendisine çok büyük destek verdiğini ifade eden Kaya “Bana, okuyup ne yapacaksın diyorlar. Bir senede ortaokulu bitirdim. Liseye kaydolayım. Liseyi başardım, üniversiteye başladım. Eşim bana gitme deseydi, bizim örf ve âdetimize göre gidemezdim. Eşim beni hiçbir zaman engellemedi. 4 çocukla zor oluyor ama başarabiliyorum. Dört çocuğumu da üniversitede okutturdum. Akşam herkes yatınca ders çalışıyorum. Kitaplarım evin her yerinde. Planlarımın başında gelecek sene yüksek lisansa gitmek var. İnsan istediği hedeften vazgeçmeyecek. Buna ulaşmak için de çabalayacak. Elinden geleni yapacak. Ben derslerimi yaptığımda, bir kitap okuduğumda çok mutlu oluyorum. Bu aileme de yansıyor. Stresimi atıyorum, mutlu oluyorum. Boş durmayı asla istemiyorum” dedi. (Bayram Ayhan)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?