GÜNDEM

40 Ayaklı Köprü, Restorasyona Hazırlanıyor

Batman Çayı üzerinde Bizans döneminde 40 ayak üzerine kurulduğu belirtilen Pepıra Köprüsü, restore edilerek turizme kazandırılacak.

40 Ayaklı Köprü, Restorasyona Hazırlanıyor
29-11-2018 14:54
Google News

Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nce tarihi köprünün restorasyonu için hazırlanan proje, Karayolları Bölge Müdürlüğü’nce kabul edildi. Yapılan ihale sonucu tarihi köprü 15 milyon lira bütçe ile aslına uygun olarak restore edilecek. İlk etapta köprünün su üzerinde görülen 13 ayağı ile ilgili düzenleme yapılacak. Sondaj çalışması ile köprünün su altında kalan ayaklarına ilişkin de çalışma gerçekleştirilecek. 3 yılda tamamlanması planlanan restorasyon ile tarihi köprü, turizme kazandırılacak.

" TURİZM DESTİNASYONU AÇISINDAN ÖNEMLİ"

Kültür ve Turizm Müdürü İhsan Aslanlı “Batman Çayı üzerindeki Pepıra Köprüsü, Çok Ayaklı Köprü olarak da biliniyor. Bölgedeki önemli köprülerden biri. Bizans dönemi özelliklerini taşıyor. Restorasyon projemiz onaylandı. İhalesi yapıldı. Restorasyona, önümüzdeki günlerde başlanacak. Şu anda tescil ettiğimiz 13 ayak var. Ama kaynaklar 40 ayaklı olarak belirtiyor. Bu 13 ayağın taşları sökülerek aslına uygun şekilde yükseltilecek. Sondaj ile diğer ayaklar ortaya çıkarılıp turizme kazandırılacak. Malabadi Köprüsü, Mor Kiryakus Manastırına yakın olan köprü, turizm destinasyonu açısından önemli” dedi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete