GÜNDEM

40 MİLYON’LUK DESTEK, SAHİPLERİNİ ARIYOR

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA), bu yıl Batman, Mardin, Siirt ve Şırnak'taki projelere 2018 Yılı Mali Destek Programı kapsamında 40 milyon lira destek sunacak.

40 MİLYON’LUK DESTEK, SAHİPLERİNİ ARIYOR
17-01-2018 20:29
Google News

DİKA, 2018 Yılı Ekonomik Altyapının Geliştirilmesi Programı ile 2018 Yılı Kentsel Yaşamın Geliştirilmesi Programı Mali Destekleme ve Bilgilendirme Toplantısı, Kültür Turizm Müdürlüğü’nde düzenlendi. Toplantıya Vali Ahmet Deniz, DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy ve İlçe Belediye Başkanları katıldı. Toplantıda verilen bilgiye göre DİKA, "Ekonomik Altyapının Geliştirilmesi" programı kapsamında 28 milyon, "Kentsel Yaşamın Geliştirilmesi" programı kapsamında ise 12 milyon olmak üzere toplam 40 milyon liralık destek sağlayacak.

“EN FAZLA BÜTÇE BU YIL OLACAK”

Programda konuşan DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, “Ajansımız, kurulduğu günden bu yana en büyük bütçeyi 2018 yılında gerçekleştirecek, 28 milyon TL’lik bütçe. Tamamı kurum ve kuruluşlara verilecek. Teşvik yapan, önemli bir bölgede yaşıyoruz. Bir yatırımcı gelip teşvikten faydalandığı zaman eğer oradaki arazi uygun değilse, altyapısı yoksa maalesef yatırım yapmadan gidiyor. Bu tür sıkıntıları gidermek için ajans devreye girecek” dedi.

İSTİHDAM ALT YAPISINA YÖNELİK PROJELERE AĞIRLIK VERECEĞİZ

Ajansın güzel projelere destek sağladığını belirten Vali Ahmet Deniz, “Ajans, 4 ilde güzel projelere destek sağladı. Bizim en önemsediğimiz şey Batman olarak işsizlik. Bu yıl ki proje değerlendirmelerini biz yapacağımız için istihdama yönelik, istihdam alt yapısına yönelik projelere ağırlık vereceğiz. Batman, yatırımcıların rağbet gösterdiği bir şehir. O halde ağırlığımızı, Organize Sanayinin alt yapısını iyileştirmeye vereceğiz” dedi. (Yusuf kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete