GÜNDEM

40 YILLIK OKUL, YIKILACAĞI GÜNÜ BEKLİYOR…

19 Mayıs Mahallesi’nde bulunan 40 yıllık okul, yıkılacağı günü bekliyor.

40 YILLIK OKUL, YIKILACAĞI GÜNÜ BEKLİYOR…
04-07-2017 19:52
Google News

İluh Mahallesi’nin en eski okullarından biri olan ve binasında yer yer çürümeler başlayan 19 Mayıs İlkokulu hakkında, mahalle muhtarı, veli ve okul idarecilerinin ortak dilekçeleri doğrultusunda yıkım kararı alındı. Mahalleli, yıkım işleminin bir an önce tamamlanarak yerine yeni bir okul inşa edilmesini dört gözle bekliyor.

YERİNE 20 DERSLİK OKUL YAPILACAK

Mahalle Muhtarı Mehmet Kolaldıran, yıkım işleminden sonra mahalleye 20 derslikli bir okul kazandırılacağını belirterek “Mahallemizde bulunan okul çok eskiydi. Okul idarecileri ve velilerin dilekçeleri doğrultusunda Milli Eğitim Müdürlüğünce yıkım kararı verildi. Yıkılacak okulun yerine modern 20 derslik bir okul yapılacak” dedi.

“BİR AN ÖNCE BAŞLAMASINI İSTİYORUZ”

Yıkım kararının verildiği okulda çalışmaların bir an önce başlamasını isteyen Muhtar Kolaldıran “Okul, gelecek eğitim-öğretim dönemine yetişmeyecek. Çocuklarımız, yakın semtlerdeki 3 okula dağıtılacak. Yeni okulun yapılacak olmasına seviniyoruz ama çalışmaların hızlı yürütülmesini istiyoruz. Yıkım işleminin bir an önce başlaması gerekiyor” dedi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
18 Nisan 2024 e-gazete