GÜNDEM

5 BİN 879 KİŞİYE BAKICI PARASI ÖDENİYOR

Çocuklar, kadınlar, şehit yakınları, gaziler, engelli ve yaşlılara (dezavantajlı kesimlere) hizmet veren Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, yürüttüğü işlerle ilgili gazetemize demeç verdi.

5 BİN 879 KİŞİYE BAKICI PARASI ÖDENİYOR
31-01-2018 21:43
Google News

ENGELLİ RAPORU YÜZDE 50 VE ÜSTÜ OLMALI
Engelli ve yaşlılara yönelik evde bakım hizmeti ile bakıma muhtaç engellilere yönelik bakım yardımının, 2006 yılında yürürlüğe girdiğini hatırlatan İl Müdürü Ümit Çiçek “Evde bakım aylığına başvuru için Engelli Sağlık Raporu % 50 ve üstü olmalı, raporun Ağır Engelli kısmında EVET ibaresi olmalı. Engellinin bakıcısı tarafından evraklar tamamlandıktan sonra başvuru dosyası incelemeye alınır. Şu anda 20 başvuru dosyası, inceleme sırasındadır” dedi.
AYLIK 1085, 50 TL ÖDENİYOR
Başvuruların, 8 meslek elemanı tarafından incelendiğini belirten Çiçek “Personellerimiz sosyal çalışmacı, psikolog, sosyolog ve öğretmenlerden oluşur. Başvurular 3 haftada değerlendirir. Evde Bakım Değerlendirme Komisyonumuz, 3 farklı meslek elemanından oluşur. Ev ziyaretlerinde, engelliye bakma talebinde bulunan bakıcı, engellinin yaşam koşulları değerlendirilir, engellinin öz bakım ihtiyaçları, sosyal becerileri, yaşam standartları hakkında rehberlik yapılır. Kişi başına aylık gelir, asgari ücretin 2/3’ünü geçmemesi gerekir. Engelli bakıcılarına aylık 1085,50 TL evde bakım aylığı ödenir. İlimizde 5879 engelli yakınına evde bakım aylığı ödeniyor, bu hanelerimiz yılda 1 kez ziyaret edilir, engellinin bakıcısı, yaşam koşulları ve standartları değerlendirilir, rehberlik çalışmaları yapılır” dedi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete