GÜNDEM

5. etap vizyon projenin lansmanı yapıldı; “Kayyumlar hizmet insanıdır”

Batman Belediyesi, Ahmed Arif Vizyon Bulvar Projesi’nin devamı olan Özgürlük Bulvarı 5. Etap Vizyon Bulvar Projesinin lansmanı yapıldı.

5. etap vizyon projenin lansmanı yapıldı; “Kayyumlar hizmet insanıdır”
29-12-2023 16:40
29-12-2023 16:41
BATMAN
Google News

Batman Belediyesi Makine İkmal Müdürlüğü önünde yapılan lansman programına Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp ve Belediye Başkan Yardımcısı Şükrü Alperen Göktas katıldı. Vali Canalp “Batman Belediyesi olarak 90 projemizi tamamladık. 65 projemiz devam ediyor. Planlamış olduğumuz 38 proje var. 193 projenin toplam maliyeti 10 milyar 133milyon lira. Bütün bu projeler hayata geçtiği zaman Batman'da gerçekleşecek olan şey marka kent Batman’dır. Batman'a, Batmanlılara sözümüz var, Batman büyük şehir olacak. Büyük şehire giden yolun taşlarını teker teker döşeyeğiz” dedi.

VİZYON PROJEDE NELER OLACAK?

Ahmed Arif Vizyon Bulvar Projesi’ne ilişkin bilgi veren Vali Canalp “Bu arter, Beşiri ve Hasankeyf yoluna çıkıyor. Bu iki istikameti bağlayan ana bir güzergâh üzerindeyiz. Bu güzergâhın altyapısını yenileyeceğiz. 2.500 metrelik alanda yeni içme suyu borularını döşeyeceğiz. 1.700 metrelik alanda yeni kanalizasyon ve yeni yağmur suyu iletim hatlarını döşeyeceğiz. Yağmur suyu hattını döşeyeceğiz. Akıllı sinyalizasyon sistemiyle donatılmış 3 adet döner kavşağımız olacak. 1.200 adet ağaç dikeceğiz. 360 adet LED aydınlatma direğimizle burası ışıl ışıl olacak. 550.000 metrekare asfalt döşeyeceğiz. 23.000 metrekare bazalt taş döşeyeceğiz. Bu projenin toplam maliyeti 72milyon lira olacak” dedi.

BELEDİYE SARAYI YAPACAĞIZ

Batman Belediyesine yeri bir bina yapmayı planladıklarını belirten Vali Canalp “Belediye sarayı yapacağız. Her şeyiyle 4 dörtlük yepyeni bir belediye sarayımız olacak. Birileri tweet atıyor. Kayyumlar belediye hizmet binası da satacak diyorlar. Yalanda sınır yok. Buradan açıklıyorum, yakın zamanda yeni belediye sarayını hizmete geçiriyoruz. Kayyumlar hizmet insanıdır. 20 yıllık dönemin içerisinde 20 tane hizmet gösterin. Biz belediyeyi mali anlamda rahatlattık. Belediyemizin gelirleri düzenli şekilde akıyor. %115 nispetindeki borç gelir oranını bugün %35’lre getirdik. Yapmış olduğumuz en başarılı çalışmalardan biri, belediyeyi finansal anlamda yatırım yapabilen, gelecek inşa edebilen, marka kent vizyonunu gerçekleştirebilecek potansiyele getirmektir” dedi. (Adnan Ayaz/Batman Sonsöz)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete