ASAYİŞ

5 İLDE EŞZAMANLI OPERASYON

Diyarbakır merkezli 5 ilde yürütülen operasyonda 29 kişi gözaltına alındı. Batman Eski Belediye Başkanı Sabri Özdemir de gözaltına alınanlar arasında.

5 İLDE EŞZAMANLI OPERASYON
24-05-2021 11:42
BATMAN
Google News

Alınan bilgiye göre, PKK/KCK ile ilişki ağlarının deşifre edilmesine yönelik, örgütün şehir yapılanmasında faaliyet yürütüp, haklarında gizli tanık beyanları bulunan, örgütün çağrıları, emir ve talimatları doğrultusunda ölen örgüt mensuplarına düzenlenen cenaze törenlerine katılan, tüm eylemleri organize eden kişilerin tespitine yönelik çalışmalar yapıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında 34 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Ekipler tarafından Diyarbakır, Kulp ve Silvan İlçeleri, İstanbul, Batman, Antalya ve Tunceli'de 41 adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonda HDP'li eski Batman Belediye Başkanı Sabri Özdemir ve eski HDP Diyarbakır İl Başkanı Cabbar Leygara ile bazı HDP'li il ve ilçe yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 29 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların emniyetteki işlemleri devam ediyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete