HASANKEYF

5 TARİHİ ESERİN TAŞIMA MALİYETİ 170 MİLYON TL

Yapımı yüzde 90 oranında tamamlanan Ilısu Barajı nedeniyle Batman’ın Tarihi Hasankeyf İlçesi’ndeki taşınabilir eserler için yeni Hasankeyf Yerleşkesine konumlandırma çalışmaları sürüyor. Bu kapsamda taşınacak eserlerin 170 Milyon TL’ye mal olacak.

5 TARİHİ ESERİN TAŞIMA MALİYETİ 170 MİLYON TL
22-01-2018 16:38
Google News

BARAJA HAZİRAN AYINDA SU TUTULACAK

Enerji üretmek ve bölgede istihdamı arttırmak amacıyla DSİ tarafından yapımına başlanan Ilısu Barajının inşaatı, yüzde 90 oranında tamamlandı. Ilısu Barajının Haziran ayına doğru su tutulmaya başlanacağı açıklanırken, baraj sularından etkilenecek olan Batman’ın Hasankeyf İlçesinde tarihi eserler için taşıma çalışmaları başlatıldı. TAŞIMA İŞİ ŞUBAT’TA BAŞLAYACAK

Taşınacak eserler arasında yer alan 608 yıllık Er Rızık Camisi, Kızlar Camisi, Orta Kapı, Artuklu hamamı ve İmam Abdullah Zaviyesi’nin ilk etapta taşıma işlemine 86 milyon TL’lik kaynak ayarlandığını belirten DSİ 16'ıncı Bölge Müdür Yardımcısı Muharrem Demir, Artuklu hamamıyla birlikte İmam Abdullah Zaviyesi de iki parça halinde taşınacağını açıkladı. Orta kapının taşınma çalışmalarına da Şubat ayında başlanılacağını aktaran Demir, Yılsonuna kadar bu 5 eserlerin kültür parkına taşınması planlanıyor. Bu eserlerin taşınmasına ilk etapta 86 milyon ayrıldı. İkinci etap çalışmalarıyla birlikte eserlerin toplam maliyeti 170 milyon liraya mal olacak" dedi. (Necdet Çakır)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete