SİYASET

5 YILIN ROTASINI ÇİZECEK İLK TOPLANTI

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA), On Birinci Kalkınma Planı Hazırlıkları kapsamında Batman’da Yerel Paylaş Toplantısı düzenledi.

5 YILIN ROTASINI ÇİZECEK İLK TOPLANTI
14-02-2018 22:18
Google News

YOĞUN KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ

Mezopotamya Otel’de düzenlenen toplantıya, Vali Ahmet Deniz, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, Kaymakamlar, muhtarlar ve STK temsilcileri katıldı. Paydaş, kadınlara yönelik yerel paydaş ve gençlere yönelik yerel paydaş toplantısı olmak üzere 3 oturumdan oluşan toplantıda, anket çalışması yapıldı.

“ÖNÜMÜZDEKİ 5 YILIN ROTASINI ÇİZECEĞİZ”

Altındağ, 3 aşamada gerçekleştirilecek çalışmalara ilişkin “Önce genel çalışma yapacağız. Sonra gençlerle, kadınlarla çalıştaylar düzenleyeceğiz. Bölgenin en büyük avantajı genç nüfus. Gençlerin hem ekonomide hem de otoritede söz sahibi olmasını istiyoruz. Kadınlarımızın da kalkınmada önemli hamle ve aktörlerden biri olmasını istiyoruz. Bakanlığımız 11 katma planlı bir model bulmaya çalışıyor. Sağlık, turizm, tarım ve kırsal kalkınmada 17 maddeyi sizlere sunacağız. Sonuçları da 21 Şubat’ta Cumhurbaşkanımıza arz edeceğiz. Gelecek 5 yılın rotasını çizeceğiz. 4 ilin çalışmalarını Ankara'da anlatacağız” dedi.

“BİRİNCİ SIRADA EĞİTİM VAR”

Toplantıda konuşan Vali Deniz ise “Her ilin kendine göre farklı stratejileri olabilir. Ben kendi açımdan baktığım zaman birinci sırada eğitim diyorum. Nitelikli eğitim olmadan bu stratejide başarılı olmak mümkün değil. Sadece eğitim tek başına yeterli değildir. Eğitimi özellikle meslek liselerinde diploma veriyoruz ama maalesef niteliği tam veremiyoruz. Mesleksizlik var. Türkiye genelinde olduğu gibi Batman'da da niteliksizlik problemi var. Bunu her beraber çözmek zorundayız. Mesleki Liselerimizi gözden geçirip, mezun gençlerimizi meslek sahibi yapmak zorundayız” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete