GÜNDEM

50 BİN ÇİFTÇİYE “ELEKTRİKLERİNİZ KESİLEBİLİR” UYARISI!

Elektrik sayacı taktıran çiftçiye yönelik başlattığı kampanyaya ilişkin bilgi veren Dicle Elektrik Dağıtım Şirketi (DEDAŞ) Yetkilileri, sayaç taktırmayan 50 bini aşkın çiftçinin elektriksiz kalabileceğini açıkladı.

50 BİN ÇİFTÇİYE “ELEKTRİKLERİNİZ KESİLEBİLİR” UYARISI!
31-05-2016 20:39
Google News

3 BİN 500 ÇİFTÇİ, SAYAÇ TAKTIRDI

Konuya ilişkin açıklama yapan DEDAŞ yetkilileri “Çiftçiye 3'te 2 oranında indirimli elektrik verme karşılığında sayaç taktırmalarını isteyen enerji şirketimiz, sayaç taktırmayan çiftçilerin elektriğini kesti. Çiftçilerin eylem ve protestoları üzerine Şanlıurfa’da Bakanların katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda,  sayaç taktırmaları karşılığında çiftçilerin dönüm bazlı elektrik bedeli ödeme yapması kararlaştırıldı. Kampanya süresi ise 31 Mayıs olarak belirtildi. Kampanya kapsamında ilçe ve köyleri gezerek kampanyayı anlattık. Çiftçilerimize 31 Mayıs’a kadar Çiftçi Kayıt Sistemine başvurmaları, abonelik işlemlerini yaptırmaları, sayaç taktırmaları ve sayaç takmak için müracaat etmeleri gerektiğini açıkladık. Dağıtım bölgelerinde 60 bin çiftçi bulunuyor. Kampanyanın son gününe kadar sadece 3 bin 500 çiftçi, elektriğini kayıt altına aldırmak için sayaç taktırdı” dedi.

50 BİN ÇİFTÇİ ELEKTRİKSİZ KALABİLİR

Sayaç taktırmayan çiftçilerin elektriksiz kalabileceği uyarısını yapan DEDAŞ yetkilileri “Kampanyanın son gününe girmemize rağmen halen söz verdikleri halde maalesef sayaç taktırmayan çok sayıda çiftçimiz var. Sayaç taktırmayan çiftçilerin elektriği kesinlikle kesilecektir. Sayaç taktırmayan 20 bin trafo müşterimiz bulunuyor. Sadece bu trafolardan 50 binin üzerinde çiftçi elektrik kullanıyor.  Ürünlerinin susuz kalarak zarar görmemesi için çiftçilerimizin son gün de olsa sayaç taktırmak için şirketimize başvuruda bulunmalarını bekliyoruz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete